• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Denizli Muhammedi Sevdaya `Lebbeyk` dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğü tarafından Denizli`de düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katılım gösterdi. Esentepe Kapalı Pazaryeri önünde gerçekleştirilen etkinliğe Denizli halkının geçen seneye oranla katılımının yüksek olduğu gözlendi. Her yaştan insanın büyük bir coşku ve heyecan yaşadığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğü Başkanı Cemil Genç ve MİNHAP Başkanı Cemal Çınar Hocanın konuşmacı olarak katıldığı programda Resullullah`ın daveti ve ahlakı üzerinde duruldu. Program Hafız Ömer Akgül`ün Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı . Daha sonra ilk konuşmayı Cemal Çınar Hoca yaptı.
 
"Allah bizi vasat bir ümmet kıldı"
Hz Muhammed`in davetini iyi anlayabilmemiz için Mekke`deki hayatına iyi bakmamız gerektiğini ifade eden Çınar, "O gün sorunlar ayyuka çıkmış, mazlumun feryadı gökleri inletiyor. Mazlum, mağdur her zaman yardım ve kuvvete ihtiyacı olan annelerimiz, yani o günkü kadınlar, onlara hiçbir hak verilmiyordu, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Çoğunluk ne deseydi o oluyordu, güçlü ne deseydi o oluyordu. Hakkın sesine kulaklar tıkanmış, hakikate sırt çevrilmiş fakat Allah`u Teala Kur`an-ı Kerim`inde ve Resulünün şahsında bize şöyle bir kimlik tevdi ediyor. `Allah sizi ona bir ümmet kıldı` sizi ana babadan değil, ırk olarak değil, Kürt, Türk, Arap olarak değil vasat bir ümmet olarak davanızı halk etti. Ta ki peygamberi bize şahitlik etsin, biz de yeryüzündeki insanlara şahitlik edelim diye orta bir ümmet kıldı" dedi.
 
Allah Resulünde sizin için en güzel örnekler vardır
Allah`ın Hz Muhammed`i bize örnek ve model yaptığını ifade eden Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğü Başkanı Cemil Genç ise, daha önce başka şeyler için dolan meydanların artık peygamber sevdasına şahitlik ettiğini belirterek, ``Bu gün bu meydanlarda Allah resulünden bahsediyoruz. Öyle bir peygamber ki, Allah O`nu bize örnek bir model kılmış. Kur`an-ı Kerim`de Allah şöyle buyurur: ``Allah Resulünde sizin için çok güzel bir örnek vardır`` Onun için onu kendimize örnek almalıyız.
 
Peygamberimizin hayatını incelediğimizde peygamberlik gelmeden önce rahat bir hayat yaşamasına rağmen onu rahatsız eden bir şeyler vardır. Bu rahatsızlığı onu kavminden uzaklaşmaya itti. Allah onun rahatsızlığını Hira mağarasında giderecektir lakin onun rahatsızlığı nedendi. Onu rahatsız eden insanların her gün akın akın cehenneme yol alması idi. Eşreful Mahlukat olan efendimiz belki de Hira mağarasında insanların kurtuluş reçetesini bekliyordu. Resullullah`a risalet geldikten sonra hayatında bambaşka olaylar gelişecektir. O`nun bu 23 yıllık hayatını Hz. Hatice`ye söylediği şu sözler özetliyor: ``Uyku vakti geçti ya Hatice, istirahat vakti geçti. Zira insanlığın kurtarma vazifesi bana verildi`` der. Hz Peygamber 23 yıllık hayatında insanlığın akıbetinin cehenneme gidişini engellemek, insanlığın yönünü cennete vermek için bıkmadan, usanmadan çalışmış ve gayret etmiştir" şeklinde konuştu.
 
Kutlu doğum ayı münasebeti ile Denizli`de 286 milyon salavat, 4 milyon Kelime-i Tevhid, bir milyon ihlas, 103 hatim okunduğu açıklandı.
 
Program Abdulbari Durmaz hocanın yaptığı dua ile sona erdi.
(Necmi Durmazer, Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir