• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Sivas Müftülüğünden bayanlara özel Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezinde bayanlara özel Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programda, onurlu bir yaşam için Müslüman bayanlarda bulunması gereken iffet, haya ve edep kavramlarına vurguda bulunuldu.
Sivas İl Müftülüğü`nün katkılarıyla gerçekleştirilen program Vaiz Rukiye Gögen`in Kur`an tilavetiyle başladı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gitar eğitmenlerinden Aslı Ergüt başkanlığında Abdulvehhab Gazi Yatılı Kız Kur`an Kursu öğrencilerinden oluşan ilahi korosu, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.
Uzman Vaiz Gönül Taşçı ise davetlilere `Hz. Peygamber ve insan onuru, insan onurunu koruyan ahlaki emirlerden edep, haya ve iffeti` anlattı. Taşçı, konuşmasında bütün insanlığın Hz. Adem`den geldiğini ve Hz. Adem`in de topraktan yaratıldığını belirterek, "İslam nazarında her insan, Allah`ın kuludur ve hepsi aynı tabii haklara sahiptir" dedi.
 
Hangi ırka, hangi sınıfa, hangi mesleğe, hangi rütbeye mensup olursa olsun, her insanın, insan olmak bakımından eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Taşçı, "Hz. Peygamber; ayaklar altında olan insan onurunu tekrar ayağa kaldırarak hayatı boyunca o, onuru korumak için çalıştı" ifadesini kullandı.
 
Her insan hayâ duygusuyla dünyaya geldiğini belirten Taşçı, iffet ve hayanın fıtrattan geldiğini kaydederek,"Tabiatın süsü güller, çiçekler, türlü türlü bitkiler olduğu gibi insanın süsü de edep, hayâ ve iffettir. Kelime anlamı ile `güzel terbiye, iyi huy` demek olan edep, aslında insanın bütün iyilikleri ve ahlaki güzellikleri kendinde toplamasıdır. Edep, dindarlığımızı olgunlaştırır. Edep, kişinin kendini bilmesi, haddi tecavüz etmemesidir. Edep, hayâ ve iffet, bulunduğu fert ve toplumları güzelleştirirken, edepsizlik, hayâsızlık ve iffetsizlik, bulunduğu fert ve toplumları alabildiğine kirletmekte ve onursuzlaştırmaktadır. Edep, hayâ ve iffet Rahmani; edepsizlik, hayâsızlık ve iffetsizlik ise şeytanidir. Kuran ve sünnet baştan sona edep taliminden ibarettir" şeklinde konuştu.
 
Gençlere hayâ yakışır
İffetli yaşamanın önemine vurguda bulunan Taşçı, "Güzel bir haya, gençlik çağlarında başlar, bozulmanın temeli de gençlik çağlarında başlar, gençlere haya yakışır. Eğlence, espri, popüler kültür derken, çocuklara hayâdan bahsetmek maalesef aklımıza gelmiyor. Gençlere hayâ duygusunu yaşayarak göstermeliyiz. Kendimiz örnek olamıyorsak, örneklerle tanıştırmalı. Hz. Yusuf`u göstermeli. Evladına peygamberi göstermeyen kimi gösterecektir? Hz. Peygamberden daha iyi örnek olur mu?" diye konuştu.
 
Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği program Vaiz Keziban Yağmur`un duygu yüklü duasıyla son buldu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir