• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Muhammedi Sevda Mahallelere Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında Yükseliş Mahallesi`ndeki Şeyh Hasan Kuran Kursu Ve Taziye Evinde bir etkinlik düzenlendi.

Katılımcılara güllerin dağıtıldığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bayanların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Vaize Yasemin Uğurlu, "Hz. Peygamberin güzel ahlakını kendimize örnek almalıyız. Çocuklarımızı bu ahlak üzerinde yetiştirmeliyiz. Peygamberimizin özü sözüne uygundu. Hiç kimseyle alay etmez ve kimsenin dedikodusunu yapmazdı. Kimseye küsmez, küskünleri barıştırır ve kendisine hakaret eden suçluları affederdi. Büyüklere hürmet, küçüklere şefkat gösterirdi. Yetimlere, dul kadınlara, kimsesizlere ve ihtiyacı olanlara çok acır, onlara elinde gelen yardımı yapar ve yapılması için insanları teşvik ederdi" dedi.

Hz. Peygamberin kadınlara değer verdiğini belirten Uğurlu, "Kadınlara değer verilmediği ve kadının bir elbise gibi kullanıldığı bir devirde, kadınların haklarına çok dikkat ederdi. `Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi davrananınızdır` buyurarak, kadına değer verilmesini teşvik etmiştir. Kadına verilen değeri İslam`a ve onun Peygamberine borçluyuz. Sadece bir günde veya bir ayda değil, her zaman Peygamberi anmak ve O`nu hayatımızın her alanında yaşatmamız gerekir. Ailelerin temel yapısını oluşturan biz kadınlar, çocuklarımızı Muhammedi bir ahlak ve terbiyeyle yetiştirmek ile mükellefiz" şeklinde konuştu.

Etkinlikte Kız Kur`an Kursu İlahi Grubu`nun ilahiler seslendirdi. Sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinliğe katılan bayanlara Kur`an-ı Kerim ve zikirmatik hediye edildi.

Etkinlik, yapılan duayla sona erdi.        (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir