• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
`Üniversite ve Cami Birbirine Yakışan İki Müessesedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Camii temel atma töreni ve Batman Şehir Stadında düzenlenecek olan "Kutlu Doğum" programına katılmak üzere Batman`a geldi.
 
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Camii temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Temel atma töreni Ali Sağdıç`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Hz. Muhammed`e (sav) salat ve selam okuyarak, bizleri bugüne ulaştıran Allah`a hamd-u senalar etti ve katılımcılara caminin temel atma törenine katılan herkese teşekkürlerini iletti.
 
Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, insanoğlunun yaratılış gayeleri içerisinde yeryüzünü imar etmek çabası olduğunu belirterek, "20. yüzyılda şehirler inşa ediyoruz ama şehirler imar etmiyoruz. Şehirler inşa etmek ve binalar yapmak inşa etmektir ancak imar etmek şehirlerin kültürel hayatını, manevi hayatını ayağa kaldırmak ile olur. Bir yeri inşa etmek ayrı bir şey, imar etmek ayrı bir şeydir. Gönülleri imar etmeyen insanlar, yüreklerini imar edemeyenler şehirleri, ülkeleri ve yeryüzünü imar edemezler. Onun için camiler ve mescitler sadece namaz kılmak için yapılan mabetler değildir. Bizim dinimizde tapınak yoktur. Biz yeryüzünün bütün toprağına secde ederiz" dedi.
 
Camilerin sadece namaz kılmak için yapılan yerler olmadığını, şehirlerin imarına katkıda bulunmak ve yürekleri imar etmek için var olan ibadethaneler olduğunu vurgulayan Görmez, "Üniversitelerde yapılan camilerde destek olmaya çalışıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Elbette bilgi çok önemlidir ve ancak zihnin, aklın gıdası olan bilgiyi oluştururken ruhun ve kalbin gıdası olan manevi hayatı ihmal edersek o takdirde bilgiyle, akılla kalp buluşmaz. Bilgiyle hayat buluşmaz. O yüzden şuan da 55 üniversitemizde cami yapma projemize destek veriyoruz. Üniversite ve cami birbirine yakışan iki müessesedir. Ayrı şeyler değildir bunlar. Üniversitelerde yapılan camilere destek verdiğimiz gibi yapılacak olan bu camiye de her türlü desteği vereceğiz. Yapılacak bu caminin ilk hutbesini ben kendim vereceğim" ifadelerini kullandı.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, şehirlerin camisiyle ve diğer bütün kültürel varlıklarıyla çok farklı bir yaklaşımla imar edilmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğumunu kutladığımızı bu haftada bulunmak memnuniyet verici bir durum. Caminin temel atma törenine ve kutlu doğum etkinliğine katılmak için Başbakandan izin aldım. Üniversitemiz inanıyorum ki, Türkiye`nin en güzel Üniversitelerinden bir tanesi olacak. Burada yapılacak camiyi düşündüğüm zaman insanın içine apayrı bir ferahlık geliyor. Bu camiyle burada okuyan öğrencilerin en temel ihtiyacını karşılamış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım."
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hasan Çağlar, kurban kesimi için dua etti, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bakan Şimşek ve beraberindekiler butona basarak caminin temelini attı.
 
Temel atma törenin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bakan Şimşek Batman Şehir Stadında düzenlenecek olan "Kutlu Doğum" programına katılmak üzere oradan ayrıldı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir