• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Der Suriyeli Mültecilere Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`de yaşanan iç savaş sonrası ülkelerini terk ederek Türkiye`ye sığınan Suriyeliler büyük zorluklarla karşılaşırken İslami STK`lar, tüm imkânlarını seferber ederek sığınmacı kardeşlerini yalnız bırakmıyor.
 
Adana`ya göç eden Suriyelilere yardımlarını sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, şu ana kadar kendilerine yardım talebinde bulunan 7 yüzden fazla Suriyeli aileye, gıda, giysi ve ev eşyası yardımında bulundu.
 
Yardımlar çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansına bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, kendilerine müracaat eden Suriyeli aile sayısının yedi yüzü aştığını kaydetti.
 
Adana Umut Der`in maddi ve manevi olarak Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu ifade eden Yeniay, kendilerinden yardım talebinde bulunan hiçbir Suriyeli aileyi geri çevirmediklerini, ellerinden gelen tüm yardımı yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.
 
Adana Umut Der`in bu aybaşında 570 Suriyeli aileye yardımda bulunduğunu kaydeden Yeniay, derneklerine her gün onlarca sığınmacı ailenin gelerek kayıt yaptırarak yardım talebinde bulunduğunu, kendilerinin de bu ailelere gereken yardımlar da bulunduğunu söyledi.
 
Düzenli yardımların sürdürülebilir olması için hayırseverlere çağrıda bulunan Yeniay, "Suriyeli kardeşlerimize yardım konusunda sivil toplum kuruluşlarından ve hayır sahiplerinden katkılarını arttırmalarını istiyoruz. Gerçekten içinde bulundukları durumları çok acı. Ani olarak göç etmişler, hala gelmeye devam ediyorlar. Yani düşünün bu gün saat 09.00`dan 14.00`e kadar bize 32 Suriyeli aile müracaat etti. Dernek olarak bu ailelere yardım etmeye çalıştık. Yardımlarımızın devamlı olabilmesi için halkımızın ve hayır sahiplerinin daha duyarlı istiyoruz" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir