• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Taksicilerden Habur'da 5+1 eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yolcu taşıyan taksiciler, Gümrük Müdürlüğünün başlatmış olduğu yolcu zorunluluğu kararına tepki göstererek sınır kapısını giriş ve çıkışlara kapattı. Gümrük Müdürlüğünün yeni uygulaması ile 5+1 yolcu zorunluluğuna tepki gösteren taksiciler, eskiden bir yolcu dahi bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, 5 yolcuyu bir araya getirmelerinin imkansız olduğunu söylediler.

 

Habur Sınır Kapısında eylem yapan taksicilerden Abdulgaffar Sadak, "Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlarımıza sesleniyorum. Bize bir çözüm ve çare bulsunlar. Habur gümrüğü her gün çeşit çeşit sıkıntılar çıkartıyor. Biz de bundan dolayı yetkililere sesleniyoruz. Bizim sorunumuz bizden 5 yolcu istenmesidir. 5 yolcu olmadan karşıya geçemezsiniz diyorlar. Büyük otobüsler bizim ekmeğimize mani oluyor. 5-6 otobüs firması 300 bin kişinin ekmeği ile oynuyor. Şimdi de bu uygulama ile bizim ekmeğimizi kesmeye çalışıyorlar. Bir yolcu ile karşıya geçiyoruz. Dönüşte 2 ya da 3 yolcu alıyoruz. Bizim yolcu manavımız yok ki her gün 5-6 yolcu alalım" şeklinde konuştu.
Bir başka şoför Ali Başak ise, "Yolcuların hususi araç tutmasına da müsaade etmiyorlar. Ticari aracımla hususi bir yolcu almışım. 80 TL paraya anlaştım. Karşıya geçeceğim. Onu da bırakmıyorlar. Benden 5 yolcu bulmamı istiyorlar. 5 yolcuyu nereden bulacağım" dedi.

 

Gümrük yetkilileri ise yeni uygulamanın 6 ay sonrasına ertelendiğini ifade ettiler.

 

Eylemin sona ermesi ile birlikte Habur Sınır Kapısı yeniden giriş ve çıkışlara açıldı. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir