• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Doğubayazıt Köylerinde Muhammed-i Sevda - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Doğubayazıt ilçesinin Telçeker (Sıphan) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Köylerinde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliğine köy sakinleri yoğun ilgi gösterirdi.
 
Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Grup Vahdet Çocuk İlahi Grubunun okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin ardından Grup Vahdet`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coştu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, "Eski dönemdeki cahiller kızlarını bir kez öldürürdüler, bu dönemde ise cahiller kızlarını her gün öldürüyorlar" dedi.
 
Arvas konuşmasının devamında ise şu cümlelere yer verdi: "Nisan ayı rahmet ayıdır. Peygamber efendimiz ise alemlere rahmet olarak gönderildi. Allah (cc) bizleri ona karşı hayırlı bir ümmet kılsın inşaallah. Şimdi bakıyoruz İslam düşmanları bizlere Peygamberimizi unutturmaya çalışıyorlar. Bazı kişilerin doğum yıldönümlerini asla unutmuyorlar ama söz konusu Efendimiz Aleyhisselatu vesselam`ın doğumu olunca hiç akıllarına bile gelmiyor. Bugün elhamdülillah yeni gençlerimiz yetişti, peygamberlerine inanmışlar ve peygamberlerinin izinde yürüyorlar. Sizden isteğimiz bu gençlerimize sahip çıkın bu kutlu yolda."
 
Peygamber efendimiz bu kutlu yolda hiçbir zaman taviz vermedi
Peygamberimizin ve sahabelerin yaşantısından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Arvas, "Peygamber efendimiz insanları İslam`a çağırdığı zaman çok eziyet gördü, çok işkence çekti. Yalnızdı ve etrafında kimse yoktu. Asla yalnızım ve yapamam demedi. Mekkeli müşrikler o kadar baskı yaptılar yine de Peygamber Efendimiz Allah`ın davasından, İslam davasından taviz vermedi. Müşrikler en sonunda toplanıp amcası Ebutalip`in yanına gittiler. Ebutalip`e Hz Muhammed`in bu işten çekilmesini söylemesini istediler. Çekilmemesi durumunda aralarının bozulacağını söylediler. Ebutalip peygamberimize durumu anlattı. Peygamber Efendimizin gözleri doldu ve amcasına `Ey amca sağ elime güneşi sol elime de ayı verseler ben yine de bu davadan vazgeçmem` dedi. Ya canımı bu dava yolunda veririm ya da bu dava tamamlanır.
 
Ey Müslümanlar sahabeler de çok işkence ve eziyete maruz kaldılar yine de bu davadan taviz vermediler sebep sadece İslamiyet günümüze kadar gelsin. Peygamber Efendimiz ve Sahabelerin verdiği o mücadeleler olmasaydı bugün İslam günümüze kadar gelmiş olmazdı" dedi.
 
Arvas`ın konuşmasının ardından program grup vahdet`in seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 
Programdan memnuniyetini dile getiren köy halkı, etkinliğin ardından Peygamber Sevdalıları ekibini ve Grup Vahdet sanatçılarını tek tek tebrik etti. (M.Emin Mağlay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir