• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Iştiyye'den işgal rejimi Başbakanı Bennett'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında, işgal rejimi Başbakanı Bennett'in "hayır"larına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Filistin Başbakanı, "işgal rejimi Başbakanı'nın Ebu Mazin (Mahmud Abbas) ile görüşmeye, barış müzakerelerine ve Filistin devletine yönelik 'hayır'ları mevcut işgal rejimi hükümetinin programının Yahudi işgal birimlerini güçlendirme, daha fazla toprağa el koyma, halkımızı doğal kaynaklarından mahrum etme ve Filistin devletinin coğrafi altyapısını yok etmeye odaklı olduğunu gösteriyor." dedi.

İki devletli çözümü destekleyen ülkelerin Bennett'in bu açıklamaları karşısında "ciddiyetle" durmaları gerektiğini vurgulayan Iştiyye, "Bennett'i ilgilendiren, Filistin devletinin kurulma olasılığının sistematik şekilde yok edilmesinin devam etmesidir ki bu da şu anda koşullarımızın ne olduğunu gözden geçirmemizi gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

İşgal rejimi ile Filistin arasındaki görüşmeleri, işgal rejiminin, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve yasa dışı Yahudi işgal birimlerinin inşasına son vermeyi" kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

İşgal rejimi Başbakanı Bennett, daha önce yaptığı açıklamada Kudüs'ün "işgal rejiminin başkenti" olduğunu ve başka bir halkın olmadığını savunarak, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi işgal birimlerinin "doğal büyüme" sürecine destek vermeye devam edeceğini kaydetmişti.

Bennett, son olarak 15 Eylül'de işgal rejimi Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a verdiği röportajda da bağımsız bir Filistin devletine karşı olduğunu ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmeyeceğini belirtmişti.

Filistinliler, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını istiyor. Tel Aviv yönetimi se "Kudüs'ün tamamının işgal rejiminin başkenti olduğunu" öne sürerek, bu talebe karşı çıkıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir