• DOLAR 32.342
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2247.271
  • ...
Bakan Varank’tan TEKNOFEST'e davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK, Bilişim Vadisi ve HAVELSAN iş birliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda gençlerin geliştirdiği araçları inceledi.

Otonom araçların dünyanın gündeminde olduğuna işaret eden Varank, "Bütün markalar, elektrikli araçların yanında otonom araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Bu da yapay zeka, görüntü işleme gibi gerçekten ileri teknolojileri çalışmayı gerektiren bir alan." diye konuştu.

Varank, geleceğin teknolojileriyle çalışma yapmaya başlayan gençlerle yarışma düzenlediklerini belirterek, "Biz de üniversite okuduk, Beste de üniversite okuyor. Bizim zamanımızda böyle yarışmalar, imkanlar yoktu. Hem TÜBİTAK hem Bilişim Vadisi hem de TEKNOFEST ile aslında gençlerimizin bir manada ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Onların hayal güçlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

TEKNOFEST'E DAVET

Bakan Varank, “TEKNOFEST bildiğiniz gibi aslında festival. Yani Türkiye'nin yerli ve milli ürünlerinin hem çocuklarımız, gençlerimiz, hem de aileleri tarafından görülebileceği, havacılık şovlarının yapılacağı etkinlik 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek. Bütün Türkiye'yi o festivale de bekliyoruz. Gelsinler, beraberce Türkiye'nin neler başarabildiğine bizzat orada şahitlik etsin bütün vatandaşlarımız." ifadeleriyle herkesi TEKNOFEST’e davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir