• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHL'nin hafız öğrencileri TEKNOFEST'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinin hafız öğrencileri, kurdukları iki takımla TEKNOFEST'te yarışıyor. Yunuseli Havalimanı'nda devam eden organizasyonda insansız hava araçları yarışmalarına altışar kişilik iki takımla katılan ve tamamı hafız olan öğrencilerin araçları ilgi gördü. Okul müdürü Gürol Ün, örgün eğitimle birlikte hafızlık projesini uyguladıklarını, şu ana kadar 500'e yakın hafız öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ FARABİ, İBN-İ SİNA, MİMAR SİNAN GİBİ İSLAM BİLİM İNSANLARINI İYİ BİLİYORLAR

Öğrencilerin Farabi, İbn-i Sina, Mimar Sinan gibi İslam bilim insanlarını iyi bildiklerini belirten Ün, birçok Müslüman bilim insanının hafız olduğunu ve bunun da akademik eğitime engel teşkil etmediği söyledi. TEKNOFEST'in tüm alanlarına katıldıklarını aktaran Ün, "Bizim öğrencilerimiz sanki üniversite mezunu öğrenciler gibi. 'Z kuşağı' diyorlar, bizim öğrencilerimiz daha çok üretme noktasında, üretme tarafındalar. Öğrenciler son 7-8 aydır okulda yatıp kalkıyorlar, bu da öğrencilerimizi mutlu ediyor." dedi.

"MÜHENDİSLİK AÇISINDAN ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENECEĞİMİZ ŞEYLERİ DAHA ERKEN ÖĞRENMEYİ HEDEF EDİNDİK"

Okulun 11. sınıf öğrencisi ve "Hafız İho Steam Döner Kanat Takımı"nın kaptanı Taha Vedat Özgen " Mühendislik açısından üniversitede öğreneceğimiz şeyleri daha erken öğrenmeyi hedef edindik zaten TEKNOFEST'in amacı da buydu. Pandemiden dolayı okula gidemedik ama TEKNOFEST bizim okulumuz oldu. İnsanlar hafız olduğumuzu öğrenince ve bu işleri yaptığımızı görünce seviniyorlar." diye konuştu. 11. sınıf öğrencisi "Hafız İho Steam Sabit Kanat Takımı"nın kaptanı Melih Bekdemir de cihazlarının iki görev uçuşu gerçekleştirdiğini, kargo bırakma görevlerini olduğunu belirtti. Akademi ve teknoloji konularında kendilerini yetiştirdiklerini dile getiren Bekdemir, "TEKNOFEST'e katıldığımız süreçte TÜBİTAK'ın bize verdiği destekler çok büyük. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'ye teşekkür ediyorum destekleri için." ifadesini kullandı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir