• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Genç`te Muhammedi Sevda - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü, Genç ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Ömer Aşkın`ın yaptığı program, Servet Kılıç Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerif okundu.

``Hz. Peygamber kendisi için değil, insanlar için yaşadı``
Programda Zazaca bir konuşma yapan Molla Celal Bozdaş, ``Allah`ın emri ile insanlara İslam`ı anlatan Resulullah (s.a.v), cehalet devrini sona erdirdi. Resulullah (s.a.v), insanları tek tek ellerinden tutup, bataklıktan kurtardı. Hz. Peygamber kendisi için değil, insanlar için yaşadı. Resulullah`ın (s.a.v) İslam daveti sadece Mekke`de değil, bütün dünyaya yayıldı. Bugün Resulullah`ın (s.a.v) ümmeti tekrar dirilmeye başladı" dedi.

``O`nun güzel hayatı bizim için güzel örneklerle doludur``
Etkinlikte bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Şenlik, "O`nun güzel hayatı bizim için güzel örneklerle doludur. O, alemlere rahmet olarak gönderildi. O, kadınlara değer verdi. İnşallah Peygamber sevdası dalga dalga devam edecektir. Bu sevdanın kökleri çok derindir. Artık insanlar bu dijital dünyada Peygamberi öğrenip, yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

``Kadınların insanlığı tartışılıyordu``
Katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Şenlik, ``Allah sizleri kıyamet gününde Hz. Muhammed (s.a.v) bayrağı altında toplayarak, ebedi mutluluğa erdirsin. Değerli kardeşlerim şu an platformun önünde şu güzel simalarla, şu güzel örtülerle, güzel bandajlarla örtünmüş minikleri görüyor musunuz, şimdi bunların ruhları katlediliyor ruhları. Allah Resulü (s.a.v) en çok bunları severdi. Cahiliye devrinde insanların kız çocukları olduğunda, birkaç gün insan içine çıkmazlardı. Bir ezikliğin içine giriyorlardı. Neden? Çünkü kızlar horlanıyorlardı. Çünkü kadınlar horlanıyorlardı. Çünkü kadınlar bir mal gibi pazarda satılıyorlardı. Kadınların bir hakkı bir özgürlüğü yoktu. Hatta insan mıdır değimlidir diye tartışılıyordu" dedi.

``Allah Resulü Hz. Fatma`nın önünde ayağa kalkardı``
Resulullah`ın (s.a.v) kadınlara verdiği değere dikkat çeken Şenlik, `Allah Resulü, diğerleri ibret alsınlar diye, Fatıma Anamızın huzuruna her girdiğinde nasıl davrandığını Hz. Aişe Anamız anlatıyor: `Allah Resulü O`nun önünde ayağa kalkıyordu. Ayakta karşılıyordu Hz. Fatıma`yı ve alnının ortasından öpüyordu. Getirip, yanına oturtuyordu. Bir defa, iki defa değil. Fatıma ne zaman yanına gelse her defasında aynı şeyleri tekrarlamıştır. Bu şu demektir Ey insanlar ey, kadını hor görenler, ey kız çocuklarını hakir görenler, bakın ben böyle yapıyorum. Alın, ibret alınız diyordu`` şeklinde konuştu.

``Allah şahittir ki, benim kalbim de sizin sevginizle doludur``
Resulullah`ın (s.a.v) Medine`ye teşriflerinde herkesin O`nu karşıladığını belirten Şenlik, ``İnsanlar bölük bölük, kabile kabile gelip onu selamlıyordu. Bu platformun önündeki kız çocuklar gibi, Medine`deki kız çocukları da O`nu karşılıyorlardı. Çünkü kurtarıcılarını görmüşlerdi. O minik yavrular halka tutup oyun oynuyorlardı, `Telaal bedru`yu söylüyorlardı. Oradan geçen Efendimiz gülüyordu ve `Beni seviyor musunuz, ey çocuklar?` diyordu. Çocuklar, `Ya Resulullah, seni çok seviyoruz. Yürekten seviyoruz` diyorlardı. Allah Resulü (s.a.v), `Allah şahittir ki benim kalbim de sizin sevginizle doludur` diyordu" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte minik kızlar ve sanatçılar ilahiler seslendirdi.

Program, Selam Tiyatro Grubu`nun Hz. Peygamberin Ashabı`nın çektiği sıkıntıları anlatan tiyatro gösterisi ile sona erdi. (Nihat Kanat-Salih Torak-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir