• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Mardin`de Özgürlük Peygamberine Vefa - VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Karayolları yanı miting alanında düzenlenen etkinliğe özellikle bayanların ilgi gösterdiği görüldü. Miting alanına "Hoş Geldin Ey Gözlerimizin Nuru" "Özgürlük ve kurtuluş Rehberi" "Anamız babamız sana feda olsun" afişleri asıldı.
 
Program saat 13.30`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim`i A.Rahim Özgün Hoca okudu. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Dost-Der başkanı Av. Yahya Turan açılış konuşması yaptı. Turan, " Çağdaş ümmi cemillere rağmen meydanlardayız. Yolumuza dikenler koysalar da bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz. Halkımızın yoğun teveccühüne karşı Allah`a hamd ediyoruz " ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmasından sonra Erkam, Mustafa ve Tekin`in okuduğu mevlitle program devam etti. Mevlid esnasında duygulu anlar yaşandı. Mevlidin ardından sahneye çıkan Grup Kervan`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle coşku doruğa çıktı.
 
Ardından kürsüye gelen Özkan Yaman Hoca, "2006 yılında Danimarka da yapılan hakaretten sonra en büyük tepkiyi Diyarbakır verdi. Bu hakaretten sonra bu sevda köylerde, şehirlerde, beldelerde kutlanmaya başlandı. Bu sevda Washington`da, Tel aviv`de İtalya`da yayılacak. Çünkü bu sevda bulaşıcıdır. İlk defa katılan kişiler `aynısını köyümüzde yapmazsanız kızarım` diye sitem ediyor" dedi. Eğer Hz. Muhammed`in sevdasını çıkarsanız Mardin`den, Diyarbakır`dan geriye hiçbir şey kalmaz. Bu kainat bu alemler onun nurundan yaratılmıştır. Eğer şu dünyadan onun nuru çıksa bu dünya sersem olur. Sağa sola çarpar. Avrupa`da aile diye bir şey kalmamış. Peki, bu topraklarda niye hala aile var hala sağlam nesil var? Çünkü bu topraklar hala allamussalli ala seyyidina diyor" sözleri ile Peygamber sevdasının her yere yayıldığına ve Muhammed (sav)in toplumdaki önemine işaret etti.
 
Tekrar sahne alan sanatçılar, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Etkinliğe katılanların ilahilere tekbir ve salâvatlarla eşlik ettiği görüldü.
 
Ardından Fasih Memiş Hoca, Arapça yaptığı konuşmasında Kur`an ve Sünnet`e bağlılığın önemine vurgu yaptı.
 
Program sunucu Mehmet Arasan`ın yaptığı dua ile son buldu.
(Mehmet Arasan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir