• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Hz. Muhammed karanlıklar içinde kalan İnsanlığa ışık olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğumu münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kutlu Doğum Haftası`nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
Yaptığı açıklamada büyük cehalet içindeki insanlığa bir rahmet müjdecisi olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (sav), mesajları ve yaşantısıyla şirki, zulmü ve küfrü ortadan kaldırdığını hatırlatan Özdemir, "O`nun getirdiği İslam mesajında, insana saygı, merhamet ve şefkat var. O`nun getirdiği mesajda hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var. Doğruluk ve güven var. Daha nice güzel şeyler var. Bu nedenle, İslam ülkelerinin ve dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vererek, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız" dedi.
 
Daha sonra "İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası`na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Özdemir, "Peygamber Efendimizin doğumu, elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir. Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirilerek hayatımıza yansıtmalı, güzel ahlakını davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapmalı, toplumda peygamber sevgisini yaymalı ve birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
Bu anlamlı günün, birlik ve beraberliğe, bütünleşme ve dayanışmaya vesile olması temennisini vurgulayan Özdemir, "Kendisine büyük kötülükler yapan düşmanlarına bile merhamet gösteren Peygamberimizin (sav), örnek yaşantısının tüm insanlığa rehber olmasını diliyor ve `Kutlu Doğum`un bütün insanlığın merhamet duygularının uyanmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dileğinde bulundu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri