• DOLAR 32.198
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2514.89
  • ...
Eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkındaki FETÖ davasında ara karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Enver Altaylı ile Mehmet Barıner, tutuklu bulundukları cezaevinden video konferans aracılığıyla katıldı, tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, esas hakkındaki savunmasına dünkü celsede başlayan Barıner'e beyanlarına devam etmesi için söz verdi.

Davanın yasa dışı delillerle açıldığını öne süren sanık Barıner, Enver Altaylı ve damadı Metin Can Yılmaz tarafından ABD'ye kaçırılıp burada görülen Halkbank davasında Türkiye aleyhinde faaliyetlerde bulunulacağı yönündeki isnatları reddetti.

Barıner, savunmasına şöyle devam etti:

"Ben hiçbir zaman yurt dışına çıkmak için uğraşmadım, çalışmadım. Onlar nasıl bir çalışma yapmış bilmiyorum. Bahse konu hiçbir delil de elde edilememiştir. Ayrıca ben davayla ilgili bilgi verecek olsam o davaya ilişkin bir konuya hakim olmam gerekir. Benim o dava ile de o konuyla da hiçbir bilgim, ilgim, çalışmam, malumatım yoktur."

Sanığın esas hakkındaki beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Altaylı ve Barıner'in tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 16 Eylül'e erteledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir