• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Eğitim Çalışanlarına Yapılan Saldırılar Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Öğrencisinden velisine, kaymakamından denetmenine birçok kesimden eğitim çalışanlarına karşı saldırılara tanıklık ettiklerini dile getiren Eğitim Bir Sen Bitlis Şube başkanı Rasim Taşcan, yaşanan saldırıları kınadı.
 
Taşcan, "Cahilliğini kalkan kullanan veliler geçen hafta Norşên ilçesinde bir okulu basıp ellerinde bıçaklarla öğretmenlere saldırdılar. Başka bir olay Ahlat`ta yaşandı. Kendisini mevzuatın üzerinde gören kaymakamın baskıları sonucu, kaymakamın eşinin görevlendirmeyle çalıştığı okulun müdürü onurlu bir şekilde istifa dilekçesi verdi. Haklı olduğu bir konuda kendisine haksız muamelesi reva görüldü.
 
Son olarak da Bitlis merkezde bir eğitim denetmeni, okul idarecilerine ve öğretmenlerine saldırmış ve taraflar mahkemelik olmuşlardır. Şimdi yetkililere soruyoruz? Bu okuldaki öğretmenlerden biri kaymakam, hâkim ya da savcı eşi olsaydı sanıklar yine de tutuksuz mu yargılanacaklardı?" dedi.
 
Eğitim çalışanlarının, bürokraside görevli insanların mevzuata aykırı bir şekilde kendilerine muamele etmesine ve hakaret etmelerine tahammül etmediğini belirten Taşcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bitlis`te eğitim çalışanlarına hak ettiği değeri vermeyenlerin bundan böyle daha dikkatli ve saygılı davranmalarını bekliyoruz. Aksi halde Bitlis`te görev yapan tüm eğitim çalışanlarını ve sendikaları karşılarında bulacaklarını akıllarından çıkarmasınlar. Yasal olan her yolla kendisini kanunların üzerinde görenlere karşı eğitim çalışanlarının yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. İlimizin valisinden de, kaymakamlardan başlamak üzere bürokraside görevli herkesi uyarmasını bekliyoruz." (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir