• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte Bugün: 28 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Ağustos’ta dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1910: Karadağ bağımsızlığını ilan etti

Karadağ, Osmanlı Devleti’nden bağımsızlığını ilan etti. Sultan İkinci Abdulhamid’in tahttan indirilmesiyle iyice zayıflayan Osmanlı yönetimi, Balkanları kontrol altında tutmakta oldukça zorlanıyordu.

1916: Almanya, Romanya’ya savaş ilan etti

Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya, Romanya’ya savaş ilan etti. Aynı gün İtalya’nın da Almanya’ya savaş ilan etmesiyle Osmanlı’nın müttefiki olan Almanya, birçok cephede savaşmak zorunda kalmıştı.

1974: Keban Barajı elektrik üretmeye başladı

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali elektrik üretmeye başladı. Keban Baraj Gölü Türkiye’nin Atatürk Baraj Gölü’nden sonra en büyük yapay gölüdür.

1980: Türkiye, Kudüs’teki Başkonsolosluğu’nu kapatma kararı aldı

Türkiye, siyonist işgalcilerin Kudüs’ü başkent olarak ilan etmesini protesto etti ve Kudüs’teki Başkonsolosluğu’nu kapatma kararı aldı. Siyonistler bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de ikna edecek ve Kudüs, siyonizmin başkenti olarak hem Türkiye hem de belli başlı birkaç ülke haricinde dünya tarafından tanınacaktı. 

1987: Ankara’da Kocatepe Camii ibadete açıldı

Ankara’da Kocatepe Camii ibadete açıldı. Yapımı 20 yılda tamamlanan Kocatepe Camii, Başbakan Turgut Özal tarafından açıldı. Mimar Sinan’ın geliştirdiği mimari üsluba bağlı kalınarak inşa edilen Kocatepe Camii’nin ana mekânı 4 fil ayağı üzerine oturan bir merkezi kubbe ile dört yarım kubbeden oluşur. Caminin 88 m uzunluğunda 4 minaresi vardır.

1995: Sırp ordusu katliam yaptı

Sırp ordusu Saraybosna Markale Pazar yerinde katliam yaptı.  37 kişi katledildi, 90 kişi yaralandı.  

1999: Af Yasa Tasarısı, Meclis’te kabul edildi

23 Nisan 1999’dan önce işlenmiş suçları kapsayan Af Yasa Tasarısı, Meclis’te kabul edildi. Bu tasarı ile cezaevlerindeki 70 bin tutuklu ve hükümlüden 26 bin 500’ü serbest kaldı.

2014: Keşmir’deki çatışmalar

Keşmir’de Pakistan ve Hindistan arasında meydana gelen çatışmalardan dolayı yaklaşık 15 bin Keşmirli Müslüman evini terk etmek zorunda kaldı.

2019:  Şule Yüksel Şenler vefat etti

Başörtüsü için verdiği mücadelesiyle tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir