• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Rüşvet isteyen polisler, işkence sırasında cinayet işledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayland'ın Nakhon Sawan şehrinde yaşanan olayda, 24 yaşındaki Jirapong Thanapat isimli adam, kız arkadaşı ile beraber uyuşturucu sattığı gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alındı. Genç adam ifadesini alan polislerin, rüşvet karşılığında kendisini serbest bırakabileceklerini teklif etmesi üzerine yaklaşık 22000 dolar verebileceğini söyledi. Bu miktarı önce kabul eden polisler, daha sonra karar değiştirerek tutarın iki katına çıkması için Jirapong'un kafasına plastik poşet geçirerek işkence yaptı.

PLASTİK POŞETLE BOĞMUŞLAR

Jirapong'un kafasına geçirilen plastik poşetler sonucu nefessiz kalarak fenalaştığı, olay yerinde yapılan müdehalenin işe yaramaması sonucunda ambulans çağrıldı. Hastaneye kaldırılan Jirapong bir gün sonra hayatını kaybetti.

 

KİMSEYE ANLATMAMASI ŞARTIYLA SERBEST BIRAKMIŞLAR

Olaya karışan polislerden biri olan Joe Ferrari, verdiği ifade de Jirapong'un kız arkadaşını olayı kimseye anlatmaması şartı ile serbest bıraktıklarını söyledi. Fakat açılan soruşturma kapsamında savcılığın polis merkezinin güvenlik kamerası görüntülerini istemesi üzerine tüm gerçekler ortaya çıktı.

Olayla ilgisi olduğu tespit edilen toplam dört polis memuru tutuklanırken, kaçan üç polisin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir