• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Kabil Havalimanı bölgesinde patlama:  En az 60!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dakika: ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanının dışında patlama meydana geldiği aktarıldı.

BBC, üst düzey bir sağlık yetkilisine dayandırdığı haberinde, en az 60 kişinin öldüğünü ve 140 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kabil'deki İlk Yardım Hastanesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, aralarında çocuk ve kadınların olduğu yaralıların gelmeye devam ettiği bildirildi.

ABD medyası, Kabil Havalimanındaki patlamada 12 Amerikan askerinin öldüğünü bildirdi.

Reuters'a bilgi veren yetkililer, patlama nedeniyle IŞİD'in Afganistan kolunu işaret etti. ABD'li yetkili, ilk haberlere göre bir intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler arasında ABD’lilerin ve sivillerin bulunduğunu aktararak, “Abbey Kapısı’na kısa bir mesafedeki Baron Hotel'de veya yakınında en az bir patlama daha doğrulayabiliriz” dedi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer bu sayının artabileceğine işaret etti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denildi. 

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin, "Kabil'de neler olduğunu ve bunun devam eden tahliye çabalarına etkisini belirlemek için acilen çalışıyoruz. Öncelikli endişemiz, personelimizin, İngiliz vatandaşlarının ve Afganistan vatandaşlarının güvenliği olmaya devam ediyor. Bu olaya acil yanıt vermek için ABD ve diğer NATO müttefiklerimizle operasyonel düzeyde yakın temas halindeyiz." denildi. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir