• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Peygamber Mekteplerinden Bir Mektep Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Merkez Zeytinburnu ilçesinde kısa adı Zeytinburnu-Der olan Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hem açılışı, hem de Miraç gecesini ihya etmek amacıyla bir Mevlit programı düzenledi.

Saat 20.30`da dernek binasında gerçekleşen programa halk yoğun bir ilgi gösterdi. Hacı Abdurrahman Yıldız`ın okuduğu mevlitten sonra yemekler yenildi. Ali Haydar hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Zeytinburnu-der Başkanı Naif Damar, Zeytinburnu-Der`in açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Resulullah`ın Miraç`a çıkışı ve orada gördüğü olağanüstü olayların anlatıldığı bir konuşma yaptı. Göktaş hoca konuşmasında, namazın farz kılınması ve namazın önemi üzerinde durularak, katılımcılardan bu geceyi ibadet ve bol bol dua ve istiğfarla geçirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Miracın gerçekleşmesinden önceki Mekke`deki Müslümanların yaşadığı sıkıntılara değinen Mehmet Göktaş, Peygamberimizin Miraca çıkmadan önce Mekkeli müşriklerin Müslümanlara her türlü işkenceyi yaptığını, boykot uyguladıklarını, ardından Peygamberimizin amcası ve eşi Hz Hatice`nin vefat ettiğini belirtti. Tüm bunlardan sonra peygamberimizin Taif`e gittiğini ancak burada da taşlandığını anlattı. Peygamberimizin Taif`te karşılaştığı tavırdan dolayı çok üzüldüğünü, bu sıkıntılardan sonra bir şeylerin olması gerektiğini söyleyen Göktaş hoca, Miraç peygambere(as) Allah`ın bir ikramı bir izzeti, ona bir desteği ve onu motive etmesidir. İşte Miracın böyle bir mana alemi, böyle bir sıkıntı döneminde gerçekleştiğini ifade etti.

 

Yoğun katılımın gözlendiği program, AbdurrahmanYıldız`ın yaptığı dua ve ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu. Mahsum Altun - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir