• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Ergani`de Peygamber sevdası doruğa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Kardeş-Der, Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.


Saatler öncesinden etkinlik alanını dolduran halk, öğle namazını mevlit alanında kıldı. Binlerce Peygamber aşığının iştirak ettiği programda Molla Abdulbari Çelik Hoca ile Molla Mehmet Şenlik Hoca birer konuşma yaptı.


Sunuculuğunu Lütfi Biçer`in yaptığı program Fırat Yıldız Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever selamlama konuşması yaptı.


Resulullah`ın (sav) sünnetine sarılması gerektiğine değinen Haksever, \"Kurtuluş Resulullah`dadır. Bizler ümmet olarak bir asırdır sünnetten uzaklaşmışız. Bunca zulüm, cinayet, intihar hep O`nun sünnetine sırtımızı döndüğümüz için başımıza geliyor. Biz Allah Resulü`ne (sav) söz veriyoruz. O`nun yolunu sürdüreceğiz. Tek çaremiz Resulullah`tır. Biz yüzümüzü O`na çevirip O`nu rehber edineceğiz\" dedi.


Hasan Haksever`in konuşmasından sonra Ergani Mizgin Grubu seslendirdiği ilahilerle katılımcılara güzel anlar yaşattı.


\"Sizler Resulullah`ın (sav) kardeşlerisiniz\"
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik Hoca, Mevlit etkinliğine katılan Peygamber aşığı insanları Resulullah`ın (sav) kardeşleri olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü, \"Bu Mevlide katılanların aşkı ve sevgisi Medine`deki Evs ve Hazrecin sevgisidir. Resulullah (sav) yıllar önce sizden kardeşlerim diye bahsetmiştir. Resulullah`ın (sav) beni görmedikleri halde beni canından, evlatlarından ve mallarından daha fazla sevenler dediği kişiler sizlersiniz. Ey insanlar. Sizi temin ederim ki; sizler Resulullah`ın (sav) kardeşlerim dediği kişilersiniz.\"


İçinde bulunduğumuz zamanın ahir zaman olduğunu hatırlatan Abdulbari Hoca; \"İçinde bulunduğumuz zaman meşakkatli bir zamandır. Bu zamanda Resulullah`ın (sav) tavsiyelerine uyunuz. Resulullah`ın (sav) kutlu doğumunu idrak ettiğimiz bu zamanda memleketimize bahar gelmiştir. Peygamber sevdalıları memleketimize bahar getirmişlerdir. Bizler bu baharı Allah`a (CC), Resulü`ne (sav) ve Peygamber Sevdalılarına borçluyuz\" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Molla Abdulbari Hoca`nın konuşmasından sonra Ergani Mizgin İlahi Grubu tarafından Kürtçe Mevlit okundu. Etkinliğe katılanlar mevlidi büyük bir hürmetle dinleyip salâvatlarla eşlik ettiler.


\"Resulullah (sav) bizim için en iyi örnektir\"
Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Molla Mehmet Şenlik Hoca, Resulullah`ın (sav) Müslümanlar için örnek olduğuna değindi. Şenlik Hoca; \"Hz Muhammed (sav) dünya ve ahiret saadetini isteyenler için örnektir. Allah`ı (CC) zikretmek isteyenler için örnektir. Allah Resulü (sav) hayatımızın her alanı için en iyi örnektir. O`nu okudukça kendimizi okuyoruz. O`nu anladıkça kendimizi anlıyoruz. İnsanlık barış, kardeşlik ve saadet istiyorsa Resulullah`a (sav) yönelsin. Barışı, huzuru ve normalleşmeyi isteyenler Allah Resulü`ne (sav) gelsinler. Unutmayınız, kurtuluş ve sürur Allah Resulü`ndedir\" dedi.


Allah Resulü`nün (sav) affediciliğe ve insanlara karşı merhametine de değinen Şenlik Hoca; \"Mekke`nin Fethi sırasında tüm gözler Hz. Muhammed`deydi. Zira O`nu yalanlamış, inkâr etmiş ve O`na eziyet etmişlerdi. Mahcuptular, ama yine de umutluydular. Resulullah (sav) onları tıpkı Hz Yusuf`un (as) kardeşlerini affettiği gibi affetti. Onlara kardeş muamelesi yaptı. Allah Resulü`nde (sav) başa kakma yok, intikam yok\" dedi.


Molla Mehmet Şenlik Hoca`nın konuşmasından sonra Resulullah`ın (sav) kutlu doğumu münasebetiyle okunan hatimler, salâvatlar ve Yasinler katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinlik Molla Abdulbari Çelik Hoca`nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Zeki Kaya/Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir