• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Adilcevaz`da Muhammedi sevda coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Adilcevaz Meydanında ilk kez gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine binlerce vatandaş katıldı. Programa saatler kala etkinlik alanına gelen Peygamber sevdalısı görevliler, etkinliğe gelecek halkın rahat etmesi için her türlü tedbiri aldı.


Etkinliğin başlamasına saatler kala halk etkinlik alanına akın etti. Çevre il, ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar, Peygamber sevdalıları görevlileri tarafından etkinlik alanına alındı.


Kur`an tilavetiyle başlayan programda Türkçe bir konuşma yapan Tesettüre Çağrı Platformu(TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, Diyarbakırlı Müslüman kardeşlerinden selamlar getirdiklerini belirtti. Duyu sözlerini şöyle sürdürdü, \"Nasıl ki dünyanın kuruluşundan beri yeryüzünde her sene kış ve bahar mevsimleri yaşanıyor, aynı şekilde insanlık tarihinde de bazen Peygamberlerin gelişiyle ilahi nizam yeryüzünde hükümferma olmuş, insanlar baharı, kardeşliği, muhabbeti, sevgiyi ve rahmeti bulmuştur.


Fakat yeryüzü imtihan sahası olması sebebiyle bazen de Şeytan`ın taraftarları yeryüzünde biraz daha baskın gelmiş, Peygamberlere eziyetler çektirmiş ve bazı Peygamberleri şehit etmiştir. Yeryüzünü karanlık, zulüm ve ifsada boğmuşlardır. İnsanlara zulümden başka bir şey getirmemiş ve insanlara çok zorlu kışlar yaşatmışlardır. Elhamdülillah bir kış mevsiminden sonra yine bahar mevsimi gelmiş, yeryüzü Hz. Muhammed`in (s.a.v) Kutlu Doğumu ile bütün güzellikleri sergilemeye başlamış güller, laleler, sümbüller, nesrinler ve nergisler açmaya başlamıştır.\"


Peygamber sevdasını Türkiye`nin her tarafına yayacağız
Peygamber sevdalılarının da kendi bayrakları, bandajları ve rengârenk giyinen çocuklarıyla Muhammedi sevdayı karşıladıklarını ifade eden Duyu, \"İnşallah bizler bu sevdayı Türkiye`nin her tarafına dalga dalga yayacağız. Bu sevdayı sadece bu coğrafyalarla sınırlı bırakmayarak, Avrupa`nın en ücra köşesine götüreceğiz. Yeryüzü bir kez daha Şeriat-i Garra ile sevinecek ve insanlar kurtuluşa erecektir. Bu gün bu meydanı dolduran peygamber sevdalıları, peygambere hakaret edenlere karşı, peygambere olan sadakatlerini ispat etmişlerdir\" dedi.


Örtünüz sizi dış etkenlerden koruyan bir kaledir
Etkinliğe yoğun katılım gösteren bayanlara da seslenen Duyu, \"Şu başınızda taşıdığınız örtünüz sizin için birer sevap makinesidir. Örtünüz sizi dış etkenlerden koruyan bir kaledir. Sizler de Peygamberin eşleri gibi iffettiniz olan bu örtüyü muhafaza ederek, onu gelecek nesillere aktaracak birer müminesiniz. İnanıyorum ki bu nesli yetiştiren siz değerli bacılarımız, bu nesli Kur`an nesli olarak yetiştireceksiniz\" tespitinde bulundu.


Grup Rahmet ile Gurup İhya`nın Türkçe ve Kürtçe söylediği bir birinden güzel ilahiler, etkinliğe katılanlara güzel duygular yaşattı.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş/Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir