• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
İbrahim’in suçu neydi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Ankara’nın Altındağ İlçesinde iki grup arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Sosyal medyada olayın yalan-yanlış bilgilerle yansıtılmasının ardından provokatörler sahneye çıktı. Suriyeli sığınmacıların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar veren bir grup, gece boyu taşkınlık çıkardı. 6 yaşındaki minik İbrahim de saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Altındağ olaylarının sembolü oldu

Altındağ’daki olayların sembolü haline gelen minik İbrahim, saldırıdan hemen sonra endişeli gözlerle etrafa bakarken bir yandan da başındaki yaranın üzerindeki bezi tutuyor. İşte bu fotoğraf tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

“Dün geceden beri konuşmuyor”

Kızılay yetkilileri tarafından korumaya alınan minik İbrahim’den haber geldi. Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, yaptığı açıklamada,  “İbrahim, 6 yaşında.  Dün gece Altındağ’da yaşanan olaylarda yaralandı. Ambulansla alınarak Ankara Şehir Hastanesinde tedavi edildi. Genel sağlık durumu iyi fakat İbrahim dünden beri neredeyse hiç konuşmuyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiyelilerin evini yağmaladılar

Öte yandan Altındağ’da yaşanan olaylarda Türkiyelilerin de evlerinin yağmalandığı ortaya çıktı. Saldırılar sırasında, bölgede Suriyeli sığınmacılara destek olmasıyla bilinen Cavit ve Hafize Etleç çiftinin evini yağmaladı. Cavit Etleç, saldırıda iki televizyonunun ve değerli mücevherlerinin çalındığını ifade etti.

Yarısından fazlası sabıkalı

Olaylarla ilgili gözaltına alınan 76 kişiden 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından sabıkaları olduğuna dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir