• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
​Vali Erin'den Birecik’te yaşanan olayla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 11 Ağustos 2021 günü saat 20.30 sularında Birecik ilçesinde Suriye uyruklu iki aile arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybetmesi, dört kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Erin, gece Birecik’e giderek olayda yaralanan vatandaşlar ve aileleriyle görüştü, sabah saatlerine kadar ilçede kaldı.

Meydana gelen kavganın ardından güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığını ve tahkikata başladığını belirten Vali Erin, olayın Suriyeli iki aile arasında çıktığını ve kavgayı ayırmaya çalışan Birecikli iki vatandaşın da olay sonucu yaralandığı bilgisini vererek, konunun farklı mecralara çekilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

"Birecikli iki vatandaşımız yaralanmıştır"

Şanlıurfalılar ile Suriyeliler arasında bir olay ve gerginliğin yaşanmadığını özellikle vurgulayan Vali Erin, "Olay, Suriyeli iki komşu aile arasında yaşanan bir olaydır. Bunun sonucunda Suriyeli bir vatandaş hayatını kaybetti. İki Suriyeli aile bireyleri arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan, aynı zamanda bu ailelerin arkadaşı olan Birecikli iki vatandaşımız yaralanmıştır. Bir vatandaşımız ayakta tedavi edilerek taburcu edildi, diğer vatandaşımız da Birecik Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Şu anda hayati tehlikesi yok." dedi.

Olayla ilgili tahkikat sonucu iki kişinin gözaltına alındığı bilgisini veren Vali Erin, Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olayın sosyal medyada ve diğer mecralarda farklı yerlere çekilmemesi, Şanlıurfalılar ile Suriyeliler arasında çıkan bir olay şeklinde yansıtılmaması gerektiğini söyleyen Vali Erin, on yılı aşkın süredir Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler ile Şanlıurfalıların huzur ve barış içerisinde yaşadığını ve bu durumun birçok dünya ülkesine örnek olduğunu belirtti. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir