• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Kimse Bize Dayılık Yapamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi, bölgenin kalkınması adına Cizre`de bir toplantı düzenleyerek, sivil toplum örgütleri ve işadamlarıyla görüştü.

 

Toplantıda Şırnak`ın sorunları masaya yatırılırken, kentin kalkınması noktasında hem fikir olundu. Cizre Mem-u Zin Otelinde yapılan toplantıya AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Gürbüzer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, üniversitenin başarılarından bahsederek, üniversitenin bilimsel olarak üzerine düşen görevi yaptığını ifade etti.

 

Rektör Akmaz konuşmasında, "Fiziki imkânlarımız geri kaldı. Kusura bakmayın bunun sorumlusu ben değilim. Ama her şeye rağmen hiç kimseyi eleştirmiyorum. Vatandaşından sivil toplum örgütlerine, kamu kurumlarından belediyelere hepsi ile omuz omuza "Şırnak bir aileyiz" noktasına geldik. Bununla da gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Barış olmazsa hiç bir şey yapılamaz

 

AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar da, AK Parti hükümeti döneminde Şırnak`ta yapılan hizmetlerden bahsederek, Şırnak`ta en büyük eksikliğin eğitimsizlik olduğunu söyledi.

 

Dindar, "Barış ortamı olmazsa arkadaşlar bu bahsettiğimiz şeyler maalesef olmayacak. Barış hepimiz için geçerlidir. Bir de yerinde meseleleri dinleyebilmek. Çözüm varsa hep beraber akıl birlikteliği yaparak, ben değil biz. Yaptığımız zaman bir neticeye varacağımıza inanıyorum. Eğer bizim dertlerimizi, şikâyetlerimizi, isteklerimizi, arzularımızı yetkili kişi dinlemiyorsa, sadece biz birbirimizi şikâyet etmiş oluruz. Olumlu veya olumsuz sitemlerde bulunmuşuz. Sadece şikâyet ne işe yarar. Hiçbir şeye yaramaz. Ben memleketimizin çocuğuyum. Benim ortaokul, lise yıllarım burada geçti. Babam esnaflık yapardı, bizde onun yanında çalışıyorduk. Sonra üniversiteye gittim. İnanın arkadaşlar Cerrahpaşa`da ben Şırnaklıyım demekten çekiniyor ve korkuyordum. Devlet yetkilileri buralara geldiği zaman bir şey istiyorduk. Yeter ki bu olağanüstü hali kaldırın, başka bir şey istemiyoruz diyorduk. Arkadaşlar olağanüstü kalktı. Hamdolsun faili meçhul cinayetlerde azaldı veya bitti. Bu bölge insanına yapılan zulümleri yapan insanlardan devletimiz artık hesap soruyor. Kimse bize artık dayılık yapamaz, o duruma geldik. Yeter ki birbirimizi anlayalım, bilelim ve iyi niyetli olalım" ifadelerini kullandı.

 

Toplantı da konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise, "Bu toplantı birbirimizle daha çok kaynaşmamıza, ilimizin ve ilçelerimizin sorunlarına katkı sunmamıza vesile olacağına inanıyorum. Cizre ilçemiz turizm açısından çok büyük medeniyetler barındırıyor. Havaalanımızın bitmesi ve Cudi`nin de turizme açılması, dışarıdan gelecek turist sayısında patlama olacağının altını çizmek istiyorum. Habur Sınır Kapısı`na bakarsak ilimizden ziyade bölgemizin bacasız fabrikasıdır" ifadelerini kullandı. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir