• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Halkın değerlerini hiçe sayanlar tarihin çöplüğünde yerlerini alır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Peygamberimizin viladeti münasebetiyle düzenlenmesi planlanan programı, engelleyen CHP`li İskenderun Belediyesini ve CHP`yi yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, "Halkın değerleriyle barışmayan kişi kurum ve devletlerin tarihin çöplüğünde yerlerini alır" ifadelerine yer verildi.
 
Platform adına açıklamayı okuyan Mustafa Karakurt, "Yıllardır Nisan ayı girdiğinde ülkemizin dört bir yanında Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu idrak ediliyor. Peygamber Sevdalıları Platformunca gerçekleştirilen ve yüz binlerce insanın katıldığı bu etkinliklerden bu güne kadar bir güvenlik ihlali yaşanmamış, bir kişinin dahi burnu kanamamıştır. Durum böyle olduğu halde İskenderun Belediyesinin güvenlik meselesini gerekçe göstererek etkinliğe izin vermemesini geçerli bir gerekçe olarak görmüyoruz" dedi.
 
CHP`li İskenderun Belediyesinin bu tutumunu, halkın inanç değerleriyle barışmamakta ısrar eden klasik statükocu zihniyet olarak değerlendirdiklerini dile getiren Karakurt,"Bu hususun, CHP`li Adana milletvekili Turgay Develi`nin daha dün "Bizler laiklikle uğraşırken halkı unuttuk" itirafına denk gelmesini anlamlı buluyoruz" ifadelerini kullandı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun her fırsatta halkın inancıyla bir sorunları olmadığını söylemesi ile CHP`ye bağlı İskenderun Belediyesinin bu tavrının yaman bir çelişki ve dürüstlükten uzak bir tavır olduğunu belirten Karakurt, "Talebimiz CHP`li belediyenin bu Müslüman halkın en büyük ortak paydası olan Peygamber Efendimizi sevme amacı taşıyan bu etkinliğimize izin vermesi ve gerekli kolaylığı göstermesidir" dedi.
 
Halkın değerleriyle barışmayan kurum ve kuruluşların tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklarını ifade eden Karakurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü olarak halkın değerleriyle barışmayan kişi kurum ve devletlerin tarihin çöplüğünde yerlerini aldıklarını hatırlatır, izin verilmediği takdirde her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı ve belediyeyi ve belediyenin şahsında CHP`yi Müslüman halkımıza şikayet edeceğimizi duyururuz."
(Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir