• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Karaciğer hastası yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Silvan`ın Cami Mahallesi`nde ikamet eden ve 18 yıldır karaciğer yetmezliği hastası olan İsmail Korkutan, hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyor.


Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Korkutan, \"5 çocuğum var. Şuan kaldığım ev kira olduğu için evimin geçimini sağlayamıyorum. 18 yıldır bu hastalığa yakalanmışım, fakat dört yıldır bunu fark etmişim. Gittikçe beni zor durumda bırakıyor. Kaymakamlığa müracaat ettim, bana üç ayda bir 500 lira ödüyorlar. Bu parayla geçimimi mi sağlayayım, yoksa hastaneye mi gideyim? Ne yapacağımı bilmiyorum? Kesin olarak karaciğer nakli olmam gerekiyor ve bunun maliyeti yaklaşık olarak 80 ile 100 milyardır. Geçimimi sağlayamıyorum, o parayı nerden bulayım? Hayırseverlerden yardım bekliyorum\" dedi.


İsmail Korkutan`ın eşi Raife Korkutan ise, \"Buradan Sayın Başbakana sesleniyorum. Durumumuz perişan ve eşim karaciğer hastası. Bize yardım edecek birileri yok. Üç ayda bir sadece raporlara binaen bize 500 lira ödüyorlar. Eşim haftada iki sefer fakülteye gidiyor. Verilen para onun hastane masrafına yetmiyor. Eşimin karaciğer nakli olması gerekiyor. 80 ile 100 milyar maliyeti var. Parayı bulabilirsek, Malatya ya da İstanbul`da nakil gerçekleşebilir. Yetkililer bize sahip çıksınlar, bunu istiyoruz\" şeklinde konuştu. (Yusuf Batı - İLKHA)

Videosu yükleniyor…

Bu haberler de ilginizi çekebilir