• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
``Medeniyetler Kraliçesi(!)`` Seçilemeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yarışmanın onursal başkanı Süha Özgermi, yaptığı açıklamada, bazı sebeplerden dolayı yarışmayı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

``Şen geldik ama Diyarbakır`a doyamadan gidiyoruz. Kimseye kırgın değiliz. Kentin yöneticileri çok meşgullerdi. Geldiğimiz gibi gidiyoruz. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum`` diyen Özgermi, yarışma için salon bile tahsis edilmediğini belirtti.

Özgermi, ``Kibarca `salonlarımız dolu` denildi. Böyle olmasını istemezdik. Birkaç saat içerisinde de kenti terk edeceğiz. Hepimiz çok üzgünüz. Davet etsinler bir daha geliriz`` diye konuştu.

Tepki gösterdiler

Öte yandan Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde toplanan Bilge Gençlik Kulübü üyesi bir grup öğrenci, basın açıklamasıyla yarışmaya tepki gösterdi.

Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan Fahrettin Akman, güzellik yarışması için peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır`ın kasıtlı olarak seçildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

``Kutlu doğum ayına denk getirilmesi ise vahametin diğer boyutudur. Yarışmanın amacı bu ayı Muhammedi renge boyayan halkımızın peygambere olan sevgi ve muhabbetini yapacakları bu tarz faaliyetlerle gölgede bırakma gayretinden başka bir şey değildir. Bu etkinliğe destek veren tüm resmi ve sivil kuruluşları desteklerini kesmeye davet ediyoruz. Söz konusu etkinlik derhal iptal edilmelidir.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir