• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BDP Her hafta Diyarbakır`da toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağımsız Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, ``Grup toplantılarımızı bundan sonra her hafta Diyarbakır`da gerçekleştireceğiz. Parlamentoya gitmeme tutumumuzu da çözüm olanakları ortaya çıkıncaya kadar devam ettireceğiz`` dedi.

BDP`nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekileri YSK`nın Hatip Dicle`nin milletvekilliğini düşürmesi ve KCK/TM tutuklusu vekillerin tahliye edilmemeleri üzerine TBMM`de yemin törenini boykot kararı almalarının ardından bugün Diyarbakır`da toplandı.

Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Cigerxwin Kültür Merkezi`ndeki toplantı salonunda bu sabah saatlerinden itibaren biraraya gelen bağımsız milletvekilleri, bundan sonra izleyecekleri tutum ve izleyecekleri yol ile ilgili tartışmalarını sürdürüyor. Toplantıya, bağımsız milletvekili seçilen Nursel Aydoğan, Hasip Kaplan, Sabahat Tuncel, Leyla Zana, Emine Ayna, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Aysel Tuğluk, Adil Kurt, Altan Tan, İdris Baluken, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Esat Canan, Murat Bozlak ve Halil Aksoy ile birlikte toplam 16 vekil katıldı. Toplantıya katılmayan 14 milletvekilinden bazıları, dün kalp krizi geçirererek yaşımını yitiren Muş eski Milletvekili Nuri Yaman`ın cenazesine katılmak üzere Muş`a giti. Bazı milletvekillerinin ise kişisel rahatsızlıklarından dolayı Diyarbakır`daki toplantıya katılmadığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir