• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Memur-Sen`den Sivil İtaatsizliğe Devam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur Sen Elazığ Şubesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Sendika olarak ülke sathına yayılarak toplu sözleşme süreci öncesinde şube yönetimleriyle fikir alışverişi yaptıklarını ve sendika çalışmalarını anlattıklarını belirterek, "Sendikalar olarak derdimiz sadece şu, ülkemiz insanlarının barış içerisinde, huzur içerisinde, refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşaması. Bunun önünde ne engel varsa, biz gerekirse sivil itaatsizlik kullanarak bunları hem kamuoyuna duyurmak, hem de bunun çözüm yollarını partnerlerimizle birlikte aramak ve bulmak olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi
Tonbul konuşmasının devamında, "Toplu sözleşme masasında memurların gündeme gelmemiş diğer sorunları görüşülecek ve çözüme bağlanacak. Bunun ilki geçen kasım ayında, ikincisi de 28 martta yapıldı. Bunlardan 24 tane madde, yasalaşması üzere meclise gönderildi. Bunun dışında 13 madde var ki bunlar da başkanla önümüzdeki günlerde tekrar görüşülecek. 2005`ten sonra kamuya dahil olan arkadaşlarımıza bir derece verilmesi, memurların izinlerinin iş günü olarak hesaplanması, disiplin suçlarının affı, sözleşme personelinin kadroya alınması gibi çok önemli 13 tane madde var. İnşallah bunlarda önümüzdeki süreç içerisinde tamamlanacak. Biz, memur ve işçi haricinde bir statü istemiyoruz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, dolayısıyla KİT`lerdeki sözleşmeli personelin de isteğe bağlı olarak buraya geçirilmesi noktasında ısrarımız var. Yani kamuda iki tane statü olsun, biri memur, biri işçi. 4/B, 4/C, 4/D gibi maddeler ortadan kalksın" dedi.
 
Ucube yönetmelik biran önce ortadan kaldırılmalı
Memur-Sen olarak kamuda kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasını istediklerini ve 18 Mart`tan bu yana Türkiye genelinde bu yönetmeliğe karşı eylemler düzenlediklerini hatırlatan Tonbul, "Şu ana kadar çok büyük bir aksaklık yok. Aksaklığın olmaması bu işin düzeldiği anlamına gelmiyor. 1982`den sonra çıkan bir kılık kıyafet yönetmeliği var. Bu ucube yönetmeliğin biran önce ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu yönetmelik ortadan kalkana kadar bizim eylemimiz devam edeceğini söyledi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir