• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Fransa Solunu Zor Durumda Bırakan İtiraf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa, Hollande tarafından "yurtdışındaki hesaplarla mücadele" için atanan ancak daha sonra kendi hesapları çıkan bakanın itiraflarını konuşuyor. Ülkede basınında "solun tükenişi" yorumları yapıldığı belirtiliyor. İddialar üzerine istifa ettikten sonra itiraflarda bulunan bakanın Hollande`ı da zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.

İktidardaki sosyalist hükümetin geçen ay istifa eden Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac hakkında, ``vergi kaçakçılığı`` iddiasıyla dava açıldı.

Yurt dışındaki banka hesaplarını vergi dairesine bildirmediği için ilk önce hakkında adli soruşturma başlatılan Cahuzac`ın bugün tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Sosyalist hükümetin bütçe bakanının hakkında soruşturma açılmasının ardından 19 Mart`ta istifa etmesi, siyaset gündeminde büyük yankı uyandırmıştı.

Fransız basınında çıkan haber ve yorumlarda, özellikle vatandaşların yurt dışındaki hesaplarına sıkı denetim getirmek isteyen Cahuzac`ın kendisinin bu tür bir suçlamayla karşılaşmasına geniş yer verilmişti.

Jerome Cahuzac, yurt dışındaki hesaplarını önce reddetmiş ancak daha sonra somut delillerin ortaya çıkması üzerine, savcı önünde bu suçlamaları kabul etmek zorunda kalmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir