• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Rohingya Müslümanlarına Şiddet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meikhtila`da geçen ay sonunda başlayan olaylarda Müslümanlara ait çok sayıda ev ve dükkan yakıldı, çoğunlukla küçük esnafa ait dükkanların bulunduğu pazar yeri ateşe verildi, camiler ve araçlar tahrip edildi.

Son olayların ardından kentteki güvenlik önlemleri artırılırken, evsiz kalan çok sayıda Müslüman, yaklaşık 2 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiği mülteci kampına sığındı.

Müslümanlara ait dükkanların yakıldığını anlatan bir Hristiyan kent sakini, pek çok dükkanın da şu anda güvenlik nedeniyle kapalı olduğunu söyledi. Meikhtilalı yaşlı adam, ``İnsanlar çok korkuyor. Durum hiç de iyi değil, özellikle geceleri daha da kötüleşiyor. Kentteki güvenlik güçlerinin sayısı arttı, durumu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Ancak Rohingya Müslümanlarının yaşadığı çok büyük bir kriz söz konusu. Devlet bu tehditle başa çıkmakta başarılı olamadı, iyi kararlar alamadı`` dedi.

Bir Müslüman ise ``Çok üzgünüz. Çünkü, insanlarımızı öldürdüler, evlerimizi yaktılar ve yağmaladılar, eşyalarımızı çaldılar. Sonra bizi polis merkezine götürüp zulmettiler. Yetkililer ise bizi korumak için hiçbir önlem almadı`` diye konuştu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün (HRW) yayınladığı son uydu fotoğrafları da Meikhtila`daki katliamın boyutunu gözler önüne sermişti. Fotoğraflar, binlerce binanın tamamen tahrip olduğunu, onlarca hektarlık alanın da zarar gördüğünü ortaya koymuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir