• DOLAR 32.342
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2238.7
  • ...
Küresel ısınmanın suçluları: Önce inekler sonra erkekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Küresel ısınma dünyayı tehdit eden en büyük tehlikeler arasında gösteriliyor. Çevre kirliliği, tabiatın tahrip edilmesi, fabrikalar ve ulaşım araçlarının çıkardığı gazlar küresel ısınmanın nedenleri arasında gösteriliyor. Buna en çok sebep olan ülkeler ise her yıl onlarca toplantı yaparak küresel ısınmaya ‘çare’ arıyor. Ancak hedefte fabrikalar veya nükleer santraller yok. Küresel ısınma için iki suçlu bulunmuş; önce inekler, sonra erkekler…

KÜRSEL ISINMA NEDİR?

Küresel ısınma kısaca şöyle tanımlanıyor: Başlıca atmosfere salınan gazların neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda, Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen artışa verilen isimdir. Karbondioksit (CO 2) en önemli sera gazı olup; araç egzozlarından, ısınma amaçlı yakılan yakıtlardan, fabrika bacalarından atmosfere bırakılmaktadır.

EN ÇOK KARBON SALINIMI YAPAN ÜLKELER

Küresel ısınmanın en büyük etkenlerinden biri karbon salınımı. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, dünyada en çok karbon salınımı yapan ülkelerin başında geliyor. Yani küresel ısınmaya sebep olanlar, küresel ısınmaya ‘çare’ arıyor.

Ülke

Karbon salınımı

Ülke

Karbon salınımı

1. Çin

10.1

11. Kanada

0.57

2. ABD

5.4

12. Meksika

0.48

3. Hindistan

2.7

13. Güney Afrika

0.47

4. Rusya

1.7

14. Brezilya

0.46

5. Japonya

1.2

15. Türkiye

0.43

6. Almanya

0.76

16. Avustralya

0.42

7. İran

0.72

17. Birleşik Krallık

0.38

8. Güney Kore

0.66

18. Polonya

0.34

9. S. Arabistan

0.62

19. İtalya

0.34

10. Endonezya

0.61

20. Fransa

0.34

 

KÜRSEL ISINMANIN SUÇLUSU İNEKLER Mİ?

Microsoft'un kurucusu Bill Gates’e göre küresel ısınmanın en büyük suçlusu inekler! Evet, ne fabrikalar, ne nükleer tesisler, ne milyonlarca otomobil, ne de silah sanayisi… Bill Gates, ineklerin metan gazı salınımı yaptığını ve bu yüzden küresel ısınmaya sebep olduğunu düşünüyor. Bunun çözümü için ise ineklerin yok edilmesini ve insanların yapay et tüketmesi gerektiğini söylüyor. Laboratuvarda hayvan hücrelerinden et üretmenin ekonomik olmayacağını belirten Gates, yapay etin tadına ise zamanla alışılabileceğini söyledi. Gates, “Lezzet farkına zamanla alışılabilir. Üstelik zamanla etin tadının iyileştirileceğine yönelik iddialar da var" ifadelerini kullandı.

DİĞER SUÇLU BULUNDU!

Küresel ısınmanın nedenleri arasında inekler yok edildikten veya sayıları olabildiğince azaltıldıktan sonra sıra kime mi gelecek dersiniz? Bu sorunun cevabını geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırmanın sonu verdi. Araştırmaya göre erkekler, kadınlarla aynı miktarda harcama yapsa bile karbon salımı (emisyon) açısından yüzde 16 daha fazla sorumlu. 2010 ve 2012'de yapılan araştırmalarda erkeklerin yakıt için daha fazla harcama yaptığını ve daha fazla et yediğini göstermişti. Her iki eylem de yüksek emisyon kaynağı olarak görülüyor.

ÖNCE İNEKLER, SONRA ERKEKLER!

Küresel ısınmanın büyük müsebbibi olarak gösterilen ineklerin yok edildikten sonra yapay et ve süt tozu gibi materyallerle yokluğuna çare bulunacak. En azından küresel sistemin planı bu şekilde. Avusturalya’da ‘develer çok su tüketiyor’ diye katledilmesini ve ardından aylarca söndürülemeyen yangınları hatırlatmak da faydasız. Zira doğanın bir dengesi var ve bir dişlinin parçaları gibi biri eksildiğinde çarkların dönmeyeceğini bilmek gerekir. Peki, ineklerin yoluğuna yapay et ve yapay süt ile ‘çözüm’ bulunacak ama erkeklerin yokluğuna nasıl çözüm bulunacak? Sanırım bu sorunun cevabı da sapkın fikirlerin son yıllarda çok fazla desteklenmesinde gizli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir