• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Dikmen köylüleri peygambere `Lebbeyk` dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı Dikmen köyünde halkın yoğun katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum Programı, Mehmet Turhan hocanın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programda selamlama konuşması yapan Abidin Er, \"Biz umut ediyoruz rabbimizden bugün buradaki toplanmamızı Resulullah`a bildirilsin ve O`nu (sav) haberdar etsin. Ve bir araya gelişimizi bizim şefaate nail olmamız için bir vesile kılsın inşallah\" temennisinde bulundu.

 

Grup Ensar sanatçıları seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle katılımcıları coştururken, ilahilere eşlik eden halk, dalgalandırdıkları tevhit bayraklarıyla güzel görüntüler oluşturdu. Mevlithanların mevlit okumaları ile beraber çocuk skeç ekibi sahabe döneminden bir kesit canlandırarak peygamber aşıklarına duygulu anlar yaşattı.

 

\"Günümüz Sümeyraları öyle evlatlar yetiştirmeli ki zalim ayaklarını uzatamasın\"
Sahnelenen tiyatronun ardından günün anlam ve önemine binaen konuşan Nurulemin hoca sahabe hanımlardan Sümeyra (ra.)`ı örnek göstererek şöyle dedi: \"Uhud gününde savaşın ardından Sümeyra (ra)`a diyorlar ki, baban, kardeşin, oğlun ve eşin şehid olmuş fakat o diyor ki, \"nerede Resulullah\" İşte ashab Resulullah`ı bu derece seviyordu. Ve bugün zamanımızda bizim Sümeyra(ra) misali kahraman hanımlara ihtiyacımız vardır. Bize öyle Sümeyraların öyle evlatlar yetiştirmeleri lazımdır ki asrın zalimleri, tağutları, ayaklarını keyiflerine göre uzatmasınlar ve karşılarında Hakk nuru ile uyaranlar bulunsun\" dedi.

 

Grup Ensar coşturdu
Konuşmanın ardından tekrar ilahi ve ezgilerini seslendirmek için sahneye çıkan Grup Ensar sanatçıları, peygamber sevdalılarına coşkulu anlar yaşattı.
Program, Molla Şeyhmus Karaalp`ın yaptığı dua ile son buldu. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir