• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Ünverdi: `Kemalizm insanları birbirine kırdırmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Risale-i Nur Enstitüsü tarafından bugün saat 14.00`te, Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, İnsanlık ve Dünya Barışıiçin Said Nursi`nin Milliyet Anlayışı" temalı konferans düzenlendi. Bediüzzaman Said Nursi`nin vefatının 53. yılı münasebetiyle Siverek`te düzenlenen konferans, Mustafa Yeşildağ tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı.
 
Bediüzzaman Vakfı adına açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İsmail Zorlu, vakfın sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaparak vakfın amaçları hakkında misafirlere bilgi verdi.
 
`İnsanlık ve Dünya Barışı için Said Nursi`nin Milliyet Anlayışı` konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci Yazar Tahir Ünverdi, "Milliyetçilik" kavramı hakkında ağır eleştirilerde bulundu.
 
Konuşmasına Hucurat süresinde geçen "Ey İnsanlar biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Sonra da birbirinizi tanıyasınız diye milletlere ve kabilelere ayırdık" ayeti ile başlayan Ünverdi, bu ayetten çıkarılması gereken en önemli sonucun "tanışmak" ve "yardımlaşmak" olduğunu söyledi.
 
Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, tek parti iktidarının, din yok, milliyet var fikri yüzünden insanların birbirini inkar eder duruma geldiğini söyleyen Ünverdi, "Din olmayınca bizi bir arada tutacak hiçbir bağımız kalmadı. Dini ortadan kaldırmak için camileri ahırlara çevirdiler, Ezan-ı Muhammedi değiştirdiler, harf inkılabını yaptılar, Kur`an-ı Kerim`i yasakladılar. Türk Milliyetini yüceltmek için "Bir Türk Dünyaya Bedeldir" dediler. Biz hiçbir ırkın üstünlüğünü kabul etmiyoruz. Tek önder olarak da Hz. Muhammed`i kabul ediyoruz" dedi.
 
Kemalizm`in ülkede çok büyük tahribatlar yaptığını ifade eden Ünverdi, "İslam düşmanı İngiltere`nin, Fransa`nın bu ülkede yapamadığı tahribatı Kemalizm yaptı. Kemalizm insanları birbirine kırdırdı" ifadelerini kullandı.
(A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir