• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
İzmit`te kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İzmit Umut-Der, Perşembe Pazarı alanında \"Kutlu Doğum\" etkinliği düzenledi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik Abdullah Asılsoyun okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, \"İnsanlık ne zaman Muhammedi sevda ile sevdalansa, ne zaman Muhammedi aşkla coşsa, işte o zaman bütün esaret prangalarından tamamıyla kurtulacaktır\" dedi.


Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kazak, konuşmasına şöyle devam etti; \"Bu kalabalıktaki bu coşkuyu görünce duygulanmamak elde değil, Rabbimiz bu coşkumuzu diri, taze ve sürekli canlı tutsun. Bu aşktan başkası beyhudedir. Bunun için siz değerli peygamber sevdalılarını burada toplanmış bulunuyoruz, birbirimizin sevdasına şahitlik etmiş bulunuyoruz\" dedi.


Allah Resulü`nün davetini paylaşacağız
Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan Cemal Çınar, konuşmasında Hz. Peygamberin davetine dikkat çekti. \"Biz bu sene Hz. Muhammed` (S.A.V.)in davetini paylaşmaya çalışacağız\" diyen Çınar, \"Sadece İzmit`te değil, Dünya`da ulaşabildiğimiz her yerde onu anlatmaya çalışacağız. Allah Resulü ve ondan önce gelen bütün peygamberler iyiliği emredip, kötülüğü men etmek için gönderilmişlerdir. Bizler onun davetine icabet ederken, büyüklerimiz söylediği için değil, Allah ve Resulü söylediği için davetine uymalıyız\" dedi.


Peygamberimiz her yönüyle örnek bir şahsiyettir
Çınar sözlerini şöyle sürdürdü, \"Hz. Muhammed` (sav)in davetinde hak, adalet ve sabır taşları olmazsa olmazıdır. Onun davetinin amacı insanların kurtuluşu içindir. Her insanın, toplumda liderlik yapan ve tatbik edilmesi gereken vasıfları vardır. Hz. Muhammed (sav) yatıp kalkmasıyla, yemek yemesiyle, giyinişiyle, insanlarla konuşmasıyla, komutanlık yapmasıyla, kısacası her yönüyle bütün toplumlara önder bir şahsiyettir. Daveti ve peygamberliği umumidir. Kim buna engel olmaya kalksa da duramayacaklar, çünkü bugün ümmet kıyamda uyanmış ve yer yer Müslümanlar tağuti sistemleri yıkmaya çalışıyorlar.\"


Etkinlikte Grup Özlem`in seslendirdiği ilahiler ve Grup İkra`nın okuduğu Mevlidi şerif coşkuyu artırdı. Kutlu Doğum etkinliği Cemal Çınar Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (Medeni Topaloğlu/Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir