• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Bazı Suriyeliler Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yönetim karşıtı protestoların başladığı ilk günden bu ana kadar en şiddetli çatışmaların yaşandığı Cirs el Şuğur kentinden Türkiye`ye göç etmek zorunda kalan bazı mülteciler aşamalı olarak ülkelerine dönüyor. Türkiye`ye geçişler devam ederken Cisr el Şuğur`a dönen mültecilerin sayısının 730`a ulaştığı ifade ediliyor.


Suriye`de yönetim karşıtı protestolar ve sonrasında çıkan olaylarda can kayıpları devam ederken endişeye kapılan halk evlerini terk ederek Türkiye ve Lübnan`a geçişlerini sürdürüyor. Türkiye`ye mülteci olarak gidin Suriyeli sayısı 11 bini geçerken Cuma günü de yaklaşık 1000 kişinin Lübnan`a geçiş yaptığı bildirildi.

Öte yandan, ülkeyi terk eden bazı Suriyeliler de evlerine dönmeye başladı. Suriye yönetiminin Türkiye`ye giden sığınmacılara en üst düzey güvenlik garantisinin vermesi üzerine bazı mültecilerin evlerine döndükleri görüldü. Suriye devlet televizyonu, Cisr el Şuğur kentinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ardından Türkiye`den evlerine dönenlerin sayısının 730`a uluştığını duyurdu.


Suriye televizyonunun yayınladığı görüntülerde, evlerine dönen Cisr el Şuğur sakinleri, kentte istikrarın hakim olduğunu ifade ederek, evlerine dönmelerinin ardından kendilerine yönelik herhangi bir kötü muamele yapılmadığını belirtiyor.
Elektrik, su ve telefon şebekelerinin onarılmasından sonra kentte yaşamın normale kavuştuğu ifade edilerek, evlerini terk eden mültecilere dönmeleri konusunda çağrılar yapılıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir