• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Hamaney Türkiye`yi Tehdit Etti İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye lideri Esad`ın Ankara`yı İran lideri Hamaney`e şikayet ettiği iddia edilmişti. Şimdi de Lübnan basını Tahran`ın Türk hükümetine "NATO Suriye`ye saldırırsa topraklarınızdaki hedefleri vururuz" dediğini yazdı.

 

Suriyeli mülteciler Türkiye’ye kaçmaya devam ederken, Türkiye`de İsrail yanlısı medya ve Dünyada da önce Amerika Dışişleri Bakanı Clinton sonra da İsrail medyası gerginliği tırmandırıyor. Medya aracılığı ile Suriye-Türkiye gerginliği yaratılmaya çalışılıyor.

 

Önceki gün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türk hükümetini ‘Batı’yı mutlu etmeye çalışmak’ ve ‘fırsatçı davranmakla’ suçlayarak İran’ın dini lideri Hamaney’e şikâyet medya tarafından gündem yapılmıştı. İddiaların hemen ardından Lübnan gazetesi El Akbar, İran’dan Türkiye’ye tehdit geldiğini iddia etti.


Türkiye`de ise Milliyet`in haberine göre, İran Türkiye’yi NATO’nun Suriye’ye saldırması halinde, bu askerlere ev sahipliği yapmaması konusunda uyardı. İran, aksi halde Türkiye’deki ABD ve NATO hedeflerine saldıracaklarını söyledi. Suriye hükümetine yakın haber sitesi ChamPress de Erdoğan’ın 2008’de Lübnan Başbakanı Said Hariri’nin iktidarda kalmasına bizzat yardım ettiğini ve Esad’a karışmamasını söyleyerek “Amerikalılar böyle istiyor” dediğini yazdı.

‘SURİYE GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR`
İngiliz gazetesi Guardian da Suriye ordusunun geçen hafta Türkiye sınırında bulunan Kirbet el Cauz kasabasına düzenlediği çıkarmanın, Türkiye’ye gözdağı verilmek için düzenlendiğini öne sürdü. Gazete, Ankara ve Beyrut’taki diplomatlara dayandırdığı haberinde, Türkiye’nin tutumunun Esad’ı sinirlendirdiğini, sınıra doğru ilerleyen Suriyeli birliklerin de Türkiye’yi korkutmak amacı taşıdığı belirtildi.

Fransız Haber Ajansı (AFP), Suriye üzerinden yük taşıyan Türk kamyoncularla görüştü. Cilvegözü sınır kapısından geçen kamyoncular, Türkiye’ye mülteci akınının başlamasıyla Suriyeli yetkililerin ve halkın kendilerine karşı tutumunun olumsuz yönde değiştiğini söyledi. Ürdün’e yük taşıyan Mehmet Mercimek, “Balayı bitti, her şey değişti. Mazot almak için durduğumda, kalmadı diyorlar. Halbuki mazotun olduğunu biliyorum. Bir ay önce bizi kucaklıyorlardı, şimdi düşman olarak görüyorlar” dedi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir