• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
ÖNDER'in yeni başkanı Abdullah Ceylan oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 58'inci Genel Kurulu'na bakan yardımcıları, milletvekilleri, STK temsilcileri ve imam hatip camiasından çok sayıda kişi katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi Hafız Mustafa Kızılcaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ÖNDER eski Genel Başkanı Kamber Çal, salgın sürecinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunarak, başkanlık yaptığı süreçte kendisiyle birlikte çalışma yürüten tüm ekibe teşekkür etti.

ÖNDER eski Genel Başkanı Kamber Çal

"Hep birlikte çalışmanın, hedefe kilitlenmenin ve başarmanın güzelliğini yaşadık"

Çal, "İstikamet üzere, samimiyetle, ehliyet ve liyakatle şiarlarıyla çıktığımız yolda, basiretle ve ferasetle, gönül gözüyle görerek, duygudan, sezgiden her an nasibimizi alarak yolumuza devam etmeyi diliyoruz. Bugüne kadar bize eşlik eden, çalışmalarımızda yer alan tüm dostlarımıza ve bu geniş aileye teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Yönetim, denetim, disiplin ve icra kurullarımızda görev alan kardeşlerime hassaten şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte çalışmanın, hedefe kilitlenmenin ve başarmanın güzelliğini yaşadık. Her daim yanımda oldukları için birlikte yürüdükleri için yol arkadaşlıkları için kendilerine minnettarım." dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan

"ÖNDER bu topluma liderlik etmek için kurulmuştur"

Programda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye'de insanlar evlatları yetişsin ama imanıyla, bilimiyle, ilimiyle, teknolojisiyle yetişsin istiyorlar. ÖNDER bu topluma liderlik etmek için kurulmuştur. Binasını yapmış, ruhunu üflemiş ve teknolojisiyle insanını geleceğe hazırlamıştır." diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati

"Allah'tan ne istediysek bize verdi"

28 Şubat öncesinde imam hatiplerin ve İslami camianın yaşadığı zorluklara değinen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "28 Şubat döneminde Refah Partisi'nde genç bir ilçe başkanıydım. Herkes bize yan gözle bakıyordu. İmam hatipler kapanıyor, kapısının önünden geçenler tartaklanıyordu. Üniversiteye başörtüsü ile gidenlerin örtüleri çıkarılıyordu. Yönetim kurulu toplantılarında arkadaşlarım hep 'Allah büyüktür' diyorlardı. Karanlığın en zifiri olduğu an aydınlığın en yakın olduğu andır.' diye bir düsturumuz vardı. Oğlum imam hatipte okuyacak, kızım imam okuyacak diyordum elhamdülillah okudular ve şu anda işlerinin başındalar. Sonradan bir kızım daha oldu ve o da kız imam hatip okulunda okuyacak dedim. Taksimde cami yapılacak ve içerisinde namaz kılacağız diyorduk. Elhamdülillah ne istediysek Allah bize nasip etti. Nimetlerin en güzel zamanlarını yaşıyoruz. İşte şimdi mücadele etme zamanıdır. Zorda herkes ortaya çıkar ama önemli olan bollukta da mücadeleye devam edebilmektir." şeklinde konuştu.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan

İmam hatipler ümit verici seviyelere çıktı

Birçok STK'nın birlikte ortaya koyduğu çalışmalar sayesinde ortaokul ve liselerde her 8 öğrenciden birisinin artık imam hatipli olduğunu belirten İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

1970'lerde, 1990'larda imam hatiplerin çok konuşulduğu dönemlerde Türkiye'de ele gösterilen 3-5 tane imam hatip varken, bugün o seviyelerin çok üstünde en az 50 tane imam hatip lisesi var diyebilirim. Bugün taban puanı 10 üzerinden alan 50'den fazla imam hatip lisesi var. Ümitli olmak için çok sebebimiz var. İmam hatip liselerinde kodlamada, robotik, dene-yap atölyelerinden tutun film stüdyolarına, spor salonlarına, kütüphanelere, araştırma merkezlerine kadar çok fazla imkân var. Bu imkânları imam hatiplerden mezun olan ve bu okullara destek verenler sağlıyor. Herkesin okul aile birliklerinde görev alması ve çocuklarının eğitimine bir şekilde katkı sağlaması gerekiyor. Dünyada yapılan çalışmalar velinin okula, eğitime pozitif katkısının en kısa yoldan eğitim kalitesini arttırdığını ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte de imam hatiplerin tanıtılmasında ÖNDER'e çok büyük görevler düşüyor.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

Yapılan protokol konuşmaları ve yeni yönetimin açıklanmasından sonra bir konuşma yapan ÖNDER'in yeni Genel Başkanı Abdullah Ceylan, önceki dönemde çalışma yapan ve imam hatiplere ciddi katkı sunan başta 57'inci dönem yönetimi olmak üzere tüm illerdeki derneklere, gönüllülere teşekkür etti.

"Sorumluluğumuzun bilincinde olarak yeni dönemde çalışma yürüteceğiz"

Ceylan, "Bugün yeni dönemde, sarf edeceğimiz ilk nefeste açık yüreklilikle belirtmek istiyorum ki, tebrik edilecek, takdir edilecek, hayır dualarla yad edilecek olan birileri varsa bu kutlu emaneti 63 yıldır layıkıyla bizlere taşıyıp halel getirmeyen kıymetli büyüklerimiz ve özellikle 57'inci dönemin kıymetli ekibidir. Bu vesileyle başta Kamber Çal başkanımız olmak üzere birlikte görev yaptığımız yönetim kurulu üyelerimizi huzurlarınızda tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Her bir başlangıç yeni hayallere, heyecanlara ve yeni sorumluluklara matuftur. Her şeyden evvel hak divanında her bir zerresinden sual olunacak yeni bir imtihandır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak yeni dönemimizde okullarımızın, gençlerimizin ve çağımızın muhtelif sorunlarına cevap üretmek, yeni çalışma modelleri oluşturmak, geleceğimizi anın ve onların yaşayacakları dünyanın vacibine uygun şekilde planlamak en önemli önceliklerimizden olacaktır. Yapacağımız çalışmalar, üreteceğimiz projeler ile her bir kurumumuzun asrın ihtiyaçlarını müdrik şekilde nitelikli birer hal alması için samimiyetle çalışacağız. Kurduğumuz hayalleri gerçeğe dönüştürmek için 'Ben varım.' diyebilecek herkesi önümüzde yahut ardımızda değil, yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

Program, hediye takdimleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir