• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
`Taşeronlaşmaya son verilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP), taşeronlaşmaya son verilip kamuda çalışan işçilerin haklarının verilmesi için bir basın açıklaması düzenledi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önündeki boş alanda saat 15.00`de başlayan basın açıklamasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası, Memur-Sen ile CHP İl Başkanı Ferhat Karataş destek verirken çeşitli kamu kurumlarında çalışan çok sayıda işçi katıldı.

"Taşeron sistemine hayır iş güvencesi istiyoruz","modern kölelik son bulsun Taşeron işçiye güneş doğsun","İşte adalet işte kalkınma 4 çocukla 40 yaşında işten atılma" gibi yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada, "Taşerona hayır taşerona son, KAŞİP burada bakan nerede" gibi sloganlar atıldı.

Kamu Şirket Personelleri Derneği`(KAŞİP)nin bir sendika değil bir dernek olduğu belirtilen açıklamada, herkesin KAŞİP`e üye olabileceğini ve yasal haklarını KAŞİP çatısı altında arayabileceği ifade edildi.

Açıklamaya destek veren SES Başkanı İsmet Karadağ ise "Günümüz Türkiye`sinde sömürünün adresi taşeron işçileridir, dünyanın hiçbir yerinde haklar kendiliğinden verilmemiştir, ancak haklarımızı mücadeleyle alabiliriz" dedi.

Emekçiyi sömürme noktasında KAŞİP ile beraber olduklarını belirten Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Atçı, özgürlükler noktasında herkesi birleşmeye davet ettiğini vurguladı.

Açıklamanın ardından kalabalık grup sesiz bir şekilde dağıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir