• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
65 yaşında Kur`an okuma azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AVUSTURYA - Avusturya`nın İnnsbruck şehrinde faaliyet gösteren Said-i Nursi Kültür Derneğinin Mescit bölümünde verilen Kur`an dersleri genç-yaşlı her yaş grubuna yönelik devam ediyor.

 

Uşaklı Kadir amca (65), geçtiğimiz ay İnnsbruck`ta yaşayan kızını ziyarete geldikten sonra Said-i Nursi Kültür Derneği`nde Kur`an derslerinin verildiğini öğrenince zaman kaybetmeden Kur`an-ı Kerim tahsiline başlıyor.

 

Kur`an okumaya yaş engel değil

Bugüne kadar birçok defa denemesine karşın çeşitli sebeplerle Kur`an-ı Kerim`i öğrenemediğini kaydeden Kadir amca, \"Şimdi üzerime tekrardan öğrenme aşkı düştü. İnşallah bundan sonra Kur`an-ı Kerimi okuyacağım. Önceki yıllarda da okumak için çalıştım, ama çeşitli durumlardan dolayı bir türlü öğrenemedim. Kısa bir zamandan beri mescitte hocamın verdiği Kur`an derslerine katılıyorum. Türkiye`ye dönmeme daha 2 ay var. İnşallah dönmeden önce Kur`an-ı tam öğrenirim\" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

 

Kadir amca son olarak gençlerin, Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek için yaşlanmayı beklememelerini tavsiye etti.

 

Öte yandan Said-i Nursi Kültür Derneği`ne ait mescitte verilen Kur`an derslerinde şimdiye kadar yüzlerce kişinin Kur`an okumayı öğrendiği belirtildi. (Zafer Korkut/Hüseyin Kuyuldar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir