• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
KCK Davasında Belediye Başkanı ve Tüm Tutuklulara Tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Van

Aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu 8`i tutuklu 13 kişinin yargılandığı davanın 3`üncü duruşması Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Davada tüm tutuklular tahliye edildi.
 
İlk sözü alan ve Kürtçe konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, mahkemede hukuki bir yargılama olmadığını belirterek, savunma yapmayacağını söyledi. Dönemin BDP Van İl Başkanı Avukat Cüneyt Caniş ise, bir senaryo üzerine kurgulanan yargılamada söyleyecek sözlerinin olmadığını dile getirdi.
 
Kürt siyasetçinin yargılandığı davada savunma yapan ve kendisi de "KCK" ana davasından tahliye olan Avukat Fırat Anlı, Kürt halkına Cumhuriyet tarihi boyunca inkar ve imha politikaları dayatıldığını belirterek, "Ancak yeni bir süreç başladı.Abdulluh  Öcalan`ın Newroz`da dile getirdiği tarihi çağrıya artık herkes katkı sağlamalıdır" dedi.
 
Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, dosyada aslında siyasi parti olan BDP`nin yargılandığını belirtti.
 
Davayı BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, bölge belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, İHD Genel Merkezi`nden bir heyet ile Vanlılar davayı takip etti.
 
Davada savcı Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu 8`i tutuklu 13 Kürt siyasetçi için tahliye talebinde bulundu.
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme tüm tutukluları tahliye etti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir