• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Diyarbakır`da 10 hastaya 1 kardiyolog düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Medya mensupları ile bir araya gelen Özel Bağlar Hastanesi Yönetim Kurlu üyeleri Hastanelerinin verdiği hizmetleri basın mensupları ile paylaştı. Özel Bağlar Hastanesi Yönetim Kurlu Başkanı Turan Odabaşı, kahvaltıda yaptığı açıklamada, hastanelerinde son teknoloji cihazlarla hastaları muayene ettiklerini ifade ederek, amaçlarının hasta memnuniyeti olduğunu söyledi.

 

Tıbbi bazı cihazların Türkiye`de üretilmediğinden dolayı yurt dışından ithal ettiklerini belirten Odabaşı, çeşitli alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da Diyarbakır`ın desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Diyarbakır`da 10 hastaya 1 kardiyolog düştüğüne dikkat çeken Odabaşı İstanbul`da ise 5 hastaya 1 kardiyologun düştüğünü söyledi.

 

Suriye`deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır`a mülteci olarak gelen mültecileri ücretsiz tedavi ettiklerini dile getiren Odabaşı, \" Suriy`den gelen doktorlar, operatörler hastanemizde çalışmak için bize başvurdu. Bu onlar için üzücü bir durum. Bir günde bütün özelliklerini kaybetmek insan psikolojisini rahatsız eder. Oradaki doktorlar, ailelerini geçindirebilmek adına çok cüzi ücretlerle yanımızda çalışmayı teklif etti. Çalışma izinleri olmadığı için bunu geri çevirdik tabi\" şeklinde konuşarak, \"Diyarbakır`a gelen Suriyelilere yardımcı olmak için elimizden gelen çaba ve gayretti sarf ediyoruz\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir