HÜDA PAR'lı Gençler Harekete Geçti… BAĞIMLI OLMA HÜR OL
HÜDA PAR Gençlik Kolları, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında, birçok ilde düzenledikleri etkinlik ve basın açıklamalarıyla uyuşturucunun toplum üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti. Basın açıklamalarında uyuşturucu kullanımına neden olan etkenler, uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve uyuşturucuya bulaşma riskleri kamuoyuyla paylaşıldı.
Mustafa Daştan/M. Sait Çelik/ Muhammed Nur Ayçoban/Cüneyt Özkaya– İSTANBUL/ANKARA/ANTALYA/MERSİN/ŞIRNAK/DİYARBAKIR
HÜDA PAR Gençlik Kolları, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" münasebeti ile birçok ilde farklı etkinlikler yaparak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamalarında uyuşturucu kullanımına neden olan etkenler, uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve uyuşturucuya bulaşma riskleri kamuoyuyla paylaşıldı.
Dünya ve ahiret saadetine engel olan ve toplumsal bozulmalarda etkin rol oynayan uyuşturucu türlerinin anlatıldığı basın açıklamalarında, uyuşturucu ile mücadelenin toplumsal sorumluluk olduğu aktarılırken, aynı zamanda devletin ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) görevleri arasında olduğuna dikkat çekildi.
Basın açıklamalarında, işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gibi konuların madde bağımlılığına neden olduğu dile getirilen basın açıklamalarında kamu, sivil toplum, üniversite, medya, sanat, spor başta olmak üzere bütün camiaların, toplumların madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.
“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ, BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNE ODAKLANMALI”
İstanbul Bağcılar Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Bağcılar Gençlik Kolları Başkanı Diyar Güngördü, madde bağımlılığı, bireyselliği aşarak toplumsal bir sorun haline geldiğini belirtti. Göngördü, "Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranlarına bakıldığında, bunun bireyselliği aşarak toplumsal bir soruna dönüştüğü görülmektedir. Gençlerimizi madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gelmektedir. Ailelerin ve gençlerin hayatlarını karartan madde bağımlılığındaki artış ne yazık ki ülkemizde esef verici boyutlara ulaşmıştır. Yapılan araştırmalar madde bağımlılarının, bu alışkanlıklarını etraflarındaki kişilere kısa sürede bulaştırabildiklerini göstermektedir. Bu nedenle toplumun tüm kesimleri, bu sorunun çözümüne odaklanmalı ve ellerinden gelen gayreti göstermelidirler. Kamu, sivil toplum, üniversite, medya, sanat, spor ve benzeri bütün camialar, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, madde bağımlılığının sebep ve sonuçlarını birlikte değerlendirerek bu sorun ile mücadelede bütüncül bir yaklaşım sergilemelidirler. Aksi takdirde madde bağımlılığı önümüzdeki yıllarda çok daha ileri boyutlara ulaşacak ve mücadele daha da zorlaşacaktır." diye konuştu.
“MADDE KULLANIMI İLKOKUL SEVİYELERİNE İNMİŞ DURUMDA”
Ankara Ulus Meydanı'nda etkinlik düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Kolları, açtıkları dövizlerle farkındalık oluşturdu. Yapılan etkinlik sonrası açıklamada bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü bu kapsamda halkımızda farkındalık oluşturmak amacıyla konuya dikkat çekmek için Ulus Meydanı'nda bir çalışma yürüttük. Amacımız uyuşturucu kullanımı konusunda halkımızı bilinçlendirmektir. Maalesef ülkemizde uyuşturucu yaşı günden güne düşmektedir. Madde kullanımı ilkokul seviyelerine inmiş durumda. Türkiye’de ele geçirilen uyuşturucu miktarı, Avrupa’da ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha fazladır. Geleceğimiz tehdit altındadır. Hepimize görev düşmektedir. Devlete, halka, STK’lara, siyasi partilere ve ailelere büyük görevler düşmektedir. Hep birlikte buna dur diyelim." çağrısında bulundu.
“MADDE BAĞIMLILIĞI TOPLUMSAL BİR SORUNA DÖNÜŞMÜŞTÜR”
HÜDA PAR Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, "Bağımlı Olma, Hür Ol" temasıyla pankart açıp, broşür dağıtarak uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında halkı bilinçlendirdi. Yayalar ve sürücüler de dağıtılan broşürlere ilgi göstererek duyarlılıklarından ötürü gençleri takdir etti. Yaptıkları etkinlik sonrası açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Şahin, uyuşturucu kullanımının küresel bir salgına dönüştüğünü söyledi.
Şahin, “Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranlarına bakıldığında, bunun bireyselliği aşarak toplumsal bir soruna dönüştüğü görülmektedir. Gençlerimizi madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gelmektedir." diye konuştu.
“MADDE BAĞIMLILIĞI SONUÇLARIYLA DEĞİL, SEBEPLERİYLE İRDELENMELİ”
HÜDA PAR Mersin Gençlik Kolları da uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Mersin Eski Devlet Hastanesi Caddesi önünde açtıkları dövizler ve dağıttıkları el broşürleriyle farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Habib Armağan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “HÜDA PAR olarak meseleyi sonuçlarıyla değil, sebepleriyle irdelenmesi gerektiğine inanıyoruz. Uyuşturucu bir sonuçtur ama buna sebep olan nedenlerin de araştırılması ve bunun üzerine gidilerek bu nedenlerin yok edilmesi gerekiyor.
“BAĞIMLILIĞA KARŞI EN İYİ KORUNMA YOLU, HİÇ BULAŞMAMAKTIR”
Şırnak'ın Cizre ilçesi Dörtyol mevkiinde kırmızı ışıkta duran araç şoförlerini uyuşturucu kullanımının zararları hakkında bilgilendiren HÜDA PAR Cizre İlçe Gençlik Kolları, etkinlik sonrası basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Cizre gençlik kolları üyesi Selahattin Gözüngül, "Bir kere denemek, bağımlılığa açılan kapıdır. Bir kere denemekten çok şey olur. Bu nedenle diyoruz ki bağımlılığa karşı en iyi korunma yolu, hiç bulaşmamaktır. Kişilerde fizyolojik, psikolojik ve sosyal problemler meydana getiren bağımlılıkların önüne hep birlikte geçebiliriz. Bağımlı kişi sadece kendisine değil, ailesine, arkadaşlarına, içinde yaşadığı topluma da zarar vermektedir. Bu durum önleyici tedbirleri ve etkili tedavi yöntemlerini gerekli kılmaktadır. Gençliğin madde bağımlılığına karşı korunması sağlıklı, donanımlı, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetiştirilmelerinin sağlanması devletin öncelikleri arasında olmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)