• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığı, şehrin birçok noktasında pankart açtı, halka broşür dağıttı.

 

Vatandaşlar ve sürücüler de dağıtılan broşürlere ilgi göstererek duyarlılıklarından ötürü gençlik kolları üyelerine teşekkür etti.

Yaptıkları etkinlik öncesi açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemil İptaş, uyuşturucu kullanımının küresel bir salgına dönüştüğünü söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele etmek için çaba sarf ettiklerini belirten İptaş, “Uyuşturucu, kumar, alkol gibi hem insanlığa hem de topluma zarar veren bu tür alışkanlıklarla mücadele için, bunlara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bu uyuşturucu hastalığı bireylerden kendilerini etkilemesinin önüne geçip ulusal bir salgına dönüşmüştür.” dedi.

“Batman’ın temel bir sorunu haline geldi”

Uyuşturucu yaşının 12’ye kadar düştüğüne dikkat çeken İptaş, “Uyuşturucuya müptela olmuş gençlerimiz maalesef aileleriyle, dostlarıyla, hayatlarıyla ilgili sıkıntılar yaşamaktalar. Uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye kadar düştüğü dönemlerden bahsediyoruz. Bu küresel bir sorun. Ülkemizin ve özelde Batman’ın temel bir sorunu haline geldi.” diye konuştu.

“Bunun için çaba içerisinde olunmalı”

Tüm kurumların ve partilerin uyuşturucuyla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan İptaş, şöyle devam etti:

“Bununla mücadele etmek durumundayız. Hem aileler hem sivil toplum örgütleri hem devlet hem de tüm siyasi partiler bu anlamda bir çabanın içerisinde olmalılar. Bizde hür gençlik olarak gençliğimizin bu kanayan yarasına parmak basmak buna çözüm bulmak amacıyla toplanmaktayız. Duyarlılık oluşturmak adına hem araçlara hem de yayalara bildiriler dağıtacağız. Slogan içeren dövizlerimiz, brandalarımızla var. Ailelerde ve gençlerde bu şuur oluşursa ümit ediyoruz bir başlangıç olur ve mücadele adına önemli bir adım atılmış olur.”

Açıklamanın ardından gençlik kolları üyeleri, yayalara ve sürücülere broşür dağıttı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir