• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Hür Gençlik Diyarbakır İl Başkanı İleri: Bağımlılığa karşı toplumsal bir farkındalık oluşturuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Gençlik Kolları "Bağımlı Olma Hür Ol" teması ile madde bağımlılığına karşı duyarlılık ve toplumsal farkındalık oluşturmak için kenttin belli caddelerindeki trafik ışıklarında pankart açarak araç sürücülerine el broşürü dağıttı.

Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gençleri madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği olduğunu belirtti.

"Gençlerimizi madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, aile içi şiddet ve dışlanma gelmektedir"

Ailelerin ve gençlerin hayatlarını karartan madde bağımlılığındaki artışın Türkiye'de esef verici boyutlara ulaştığını ifade eden İleri, "Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranlarına bakıldığında, bunun bireyselliği aşarak toplumsal bir soruna dönüştüğü görülmektedir. Gençlerimizi madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gelmektedir. Ailelerin ve gençlerin hayatlarını karartan madde bağımlılığındaki artış ne yazık ki Türkiye'de esef verici boyutlara ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

"Bağımlılığa karşı en iyi korunma yolu, hiç bulaşmamaktır"

Uyuşturucuyu bir kere denemenin dahi bağımlılığa kapı açtığını dile getiren İleri şunları söyledi:

Uyuşturucu kullanımı, toplumun bugününü ve geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı değildir. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararların yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki ve ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle diyoruz ki bağımlılığa karşı en iyi korunma yolu, hiç bulaşmamaktır.

"Bağımlı Olma Hür Ol"

İleri son olarak, "HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak il, merkez ve taşra ilçe teşkilatlarımızla beraber madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında 'Bağımlı Olma Hür Ol' temasıyla farkındalık oluşturmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla caddelerde, trafik kavşaklarında halkımıza branda ve dövizlerle el broşürleri dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle şehrimizin bütün gençliğini, madde bağımlılığına karşı bilinçli olmaya ve toplumsal farkındalık oluşturmak için düzenleyeceğimiz etkinliklere destek vermeye davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir