• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
`Bu çile ve korku ne zaman bitecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Şirvan`ın Cevizlik (Bımbat) Köyü sakinleri, heyelan tehdidiyle yaşadıklarını, köylerine hizmet edilmediğini ve yaşanan göçler sebebiyle köyde kalanların gittikçe azaldığını belirtti ve yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını iddia ettiler.

Köy sakinleri, köyde bulunan askeri karakol ile sağlık ocağının heyelan sebebi ile taşınacağını iddia ettiler ve bundan son derece rahatsız olduklarını, onlara verilen değerin kendilerine neden verilmediğini anlamadıklarını belirttiler.

Yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlatan 75 yaşındaki Nurettin Subay, "28 yılı aşkındır köy heyelan bölgesidir. Siirt milletvekillerimiz başta olmak üzere, Ankara`dan ilgili kurumlarca keşfe gelinmiş, buna rağmen hiçbir çare üretilmemiş ve 10 yıldır köyümüze bir çivi dahi çakılmamıştır. Milletvekillerimiz seçim sürecinde uğrayıp sözler veriyor, seçim sonrası ise, Bımbat Köyü`nün ismi bile hatırlamıyorlar. Heyelan, yol ve su başta olmak üzere köyümüzün birikmiş sorunları yüzünden Bımbat 180 haneyken 80 hane kaldı. Hiçbir yetkili köyümüzün sorunları ile ilgilenmiyor. Şu ana kadar Kaymakam gelip de köy halkının durumunu sormamış" dedi.

Heyelan, yol ve su sorunu yüzünden çocuklarının eğitiminin aksadığını belirten Subay, "Hükümetin yerelde hiçbir çalışmasını göremiyoruz. Derdimizi kime söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Her seçimde oylarımızı Ak Parti`ye vermemize rağmen köyümüze hizmet edilmiyor. Öbür dünyada milletvekillerinden davacıyız. Kendilerine hakkımızı aramaları için oy verdik" ifadelerini kullandı.

"Kaymakam açılışlar için Hizan yolunu kullanıyor"
Kaymakamın açılışlar için Hizan yolunu kullandığını iddia eden Subay, "Niye Cevizlik yolunu kullanarak, açılışa katılmıyor. Kaymakam gelsin de, `Cevizlik Köyüne hizmet götürmüşüm` desin. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, `Koltukta oturan idareci istemiyorum. Halka sahip çıkın` diyor, ama nerede halka sahip çıkmak? Yetkililerden isteğim, hem insani hem de İslami olarak bu köy halkına sahip çıkmalarıdır. Her an ölüm ile karşı karşıyayız. Gece yağmur yağarken evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Her an evlerimizin başımıza çökmesinden korkuyoruz. Birçok köylümüz gece yağan yağmur ile birlikte göçük altında kaldıklarına gözlerimizle şahit olduk. İnsan canı bu kadar mı değersiz oldu? Hükümetten ricamız bize sahip çıkmalarıdır`` şeklinde konuştu.  (Hamza Kezer - İLKHA) 
 
 


Bu haberler de ilginizi çekebilir