• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Tüketicinin en çok canını acıtan kurum; Bankalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş 2013 Mart ayı münasebetiyle yaptığı değerlendirmede, tüketicilerin en çok canını yakan kurumun bankalar olduğunun altını çizdi.

 

2013 Mart ayı değerlendirmesini yapan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2013 yılı içersinde pahalı akaryakıt için hala bir çözüm üretilmediğine dikkat çekerek, \"Tükettiğimiz akaryakıtın pahalı oluşu. Ki halen bu hususta hiçbir düzenlemeye gidilmedi. Adeta akaryakıtın pompası milletin cebinden çıkmıyor. Dünyanın en pahalı akaryakıtını tüketmek durumunda bırakılıyoruz. Dolaylı vergi dediğimiz çeşit çeşit verginin akaryakıta yansıtılmasından dolayı pahalı olarak tüketiyoruz. Artık buna bir çözüm getirilmesi gerekmektedir. Akaryakıtın içindeki dolaylı vergilerin kaldırılması, kaldırmıyorlar ise oranlarının düşürülmesi gerekmektedir. Tüketicilerimizi ve yaşamı olumsuz etkileyen bu uygulamanın artık adil ve hakkaniyet çerçevesinde düzenlenmesi elzemdir\" dedi.

 

Tüketicinin en çok canını acıtan kurum Bankalar

Göktaş açıklamasının devamında, \"Tüketicinin en çok canını acıtan kurum Bankalar. Bankaların yaptığı uygulamalar insanları canından bezdiriyor. Halen hangi iş için ne kadar ücret alıyorlar, bunu bankaların görünür yerlerine bir tablo halinde asmamaları üzüntü verici. Ayrıca Verilen krediler, kredi kartı uygulamaları, halkımızı canından bezdirmiş durumda. Bu hususta devletin acil tedbir alması ve yasal düzenlemeler yapması gerektiğinin tekraren altını çiziyorum\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir