• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.205
  • ...
27 ile 36 yeni DENEYAP
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Türkiye, 11. Kalkınma Planında yer alıyor. Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nden 50 bin teknoloji yıldızı gencin yetiştirilmesi hedefleniyor.

ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR

Türkiye genelinde 30 ilde devam eden Deneyap Teknoloji Atölyeleri, ülke geneline yayılıyor. Verimlilik Teknoloji Fuarı’na katılan Bakan Varank, gençler tarafından ilgiyle takip edilen atölyelerle ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Varank, ATO Congresium’daki toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İNSANA YATIRIM

“Burs ve araştırmacı programlarımızla, TEKNOFEST gibi organizasyonlarla, Deneyap Türkiye gibi projelerimizle her yaştan insanımıza yatırım yapıyoruz. Bu noktada, huzurlarınızda bir müjdeyi vermek istiyorum. Biliyorsunuz 2023 hedeflerimizden biri de 81 ilin tamamında 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurmaktı. 4. sınıftan 9. sınıfa kadar olan öğrencilerimize 3 yıl boyunca ücretsiz teknoloji eğitimleri verdiğimiz bu atölyeleri şimdiye kadar 30 ilimizde hizmete aldık.”

EĞİTİMLER EKİMDE

“Şimdi ise 27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz. Ekim ayında başlayacak eğitimlere katılacak öğrencilerimiz, yazılı ve uygulamalı iki aşamalı bir sınavla belirlenecek. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Ben tüm gençlerimize ve ailelerine bu fırsatı değerlendirmeleri, başvurularını son güne bırakmadan yapmaları çağrısında bulunuyorum.”

İŞTE O 27 İL

Bakan Varank’ın açıkladığı 27 il şöyle: Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Van.

36 AY SÜRELİ ÜCRETSİZ EĞİTİM

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde, iki farklı yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmaları amaçlanıyor. Ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlere Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler veriliyor. Bu 3 yıllık bu süreçte gençlerin; temel teknoloji yetkinlikleri, özel ilgi alanları ve proje üretme kabiliyetleri konusunda gelişme göstermeleri bekleniyor.

30 İLDE DEVAM EDİYOR

Deneyap Türkiye’de ilk sınıflar, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere 12 ilde açıldı. Teknoloji atölyelerinin ikinci fazı; Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Ağrı, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat olmak üzere toplam 18 ilde hayata geçirildi. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde toplamda 5 bin 630 öğrenci eğitim alıyor.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Ortaokul seviyesi için 4 ve 5. sınıflar, lise seviyesi için de 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabilecek. Başvuruların 4 Temmuz’da tamamlanmasının ardından 2-23 Ağustos 2021 tarihleri arasında sınavlar gerçekleştirilecek. Konuya ilgi duyan gençler, deneyap.turkiye.org adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir