• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
`Camiler Birer İlim Merkezidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her Cuma akşamı farklı bir mahallede düzenlenen "Gönül Sohbetleri" programının bu hafta ki konuğu, emekli İmam Emrullah Hatipoğlu idi.
 
Vatandaşlara İslam`ın en önemli merkezlerinden biri olan camilerin önemini anlatan Hatioğlu, "İslam toplumunun kalbi dediğimiz zaman aklımıza camiler gelir. Mekke`nin teşekkülünde ilk bina Kâbedir. Mekke`de merkez, Kâbe`dir. Toplumun merkezi de camilerdir" dedi.
İslâm tarihinde yaşanmış olaylardan kesitler aktaran Hatipoğlu, münafıkların Müslümanların arasına fitne sokmak için Dırar Mescidi`ni kurduklarını söyledi.
 
"Kur`an Camiyi işaret ediyor"
Müslümanların bir araya gelmesini sağlayacak bir mescidin muhakkak var olması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, mescidin tanımını ise "Büyük bir saygıyla secde edilen yer" şeklinde tanımladı. Namazın farzının cemaat halinde eda edilmesi gerektiğine dikkat çeken Hatipoğlu, cemaat halinde kılınan namazın sevabının tek başına kılınan namazdan 27 kat fazla olduğunu belirterek, "İşte bu da, bizlere namazı camide kılmayı işaret ediyor. Mü`minlerin günde 5 defa camilerde bir araya gelmesi gerekir. Evlerimiz camiye yakın olmalı" diye konuştu.
 
Hem ibadet hem illim merkezi
"Cami sadece namaz kılınan yer değildir. Aynı zamanda bir ilim merkezidir" diyen Hatipoğlu, Namaz`ın ve Kur`an`ın camide öğrenildiğini ifade ederek, Kur`an`ın ilk ayetinin `Oku!` diye başladığını hatırlattı. Cuma namazının cemaatle kılınması gerektiğinin altını çizen Hatipoğlu, camiler için yapılan `Allah`ın evi` şeklindeki tanımlamanın, camilerin şerefini belirtmek için kullanıldığını sözlerine ekledi.
 
Son olarak Peygamber Efendimiz`in döneminde bütün önemli kararların camilerde alındığını kaydeden Hatipoğlu, "Camilerimizi bedenimizdeki kalp gibi merkezimize oturtmalıyız" şeklinde konuştu. (M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir