• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
`Müslüman Ötekisi İçin Yaşayan İnsandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bilgi ve Düşünce Kulübü tarafından Rektörlük Konferans Salonu`nda düzenlenen "Modern insanın çıkmazı ve İslam`ın buna cevabı" adlı konferansa konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Ramazan Kayan katıldı.
 
Konuşmasında herkesin barışa ihtiyacı olduğu bir zaman diliminde barışın referansının ne olacağına dikkat çeken Kayan, barış gerçeğinin tesis edileceği hususları belirtti.
 
Hayatta beklenen bir barışın sağlanabilmesi için insanın önce kendisiyle barışık olması gerektiğini söyleyen Kayan, "Yeryüzünde örnek ve önder olabilmek için kişinin kendisiyle barışık olması lazım. Kişinin kendini vahiyle terbiye etmesi lazım. İlahi disipline teslim olarak yaradılış amacına uygun, arzın imarı, neslin ıslahı için misyon adamı olması lazım. Barışı gerçekleştirecek olan kişi önce halife olması gerekir. Kendisiyle kavgalı olan, iç dünyasında çatışmalar yaşayan, fıtratıyla bozuşan, öz değerlerinden uzaklaşan, özüne dönemeyen bir insanın halife olması mümkün değildir" dedi.
 
İnsanın toplum ile barışık olması gerektiğini de ifade eden Kayan, "İnsanın insanla barışık olması, sadece kendisiyle barışık olmak işin bir aşamasıdır. İnsanlık diye bir derdimiz var mı? Çürüyen insanlık, kokuşan insanlık, insanlıktan çıkmış insanlara yönelik bir ıslah projemiz, bir girişimimizin olup olmadığını kendimize soracağız. Biz kendimiz için değil insanlık için varız. İşte Rabbimiz bizi böyle tarif ediyor. Müslüman sadece kendisi için yaşayan değildir. Müslüman ötekisi için yaşayan insandır. Başkası için yaşayan insandır. Sadece kendisi için yaşayan kendisini küçültmüş ve daraltmıştır" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir